Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z odprtjem prenovljenih cestnih odsekov v Vonarju, se nadaljujejo prizadevanja za večjo varnost v prometu


V občini Podčetrtek, natančneje v Vonarju, so na sončno petkovo popoldne domačini z županom občine Podčetrtek Petrom Misjo slavnostno odprli prenovljen odsek glavne ceste Vonarje ter lokalne ceste med Vonarjem ter Sv. Vidom.

Obnova je bila razdeljena na dva dela, obnovljen je bil namreč odsek glavne ceste, ki poteka ob hrvaški meji čez Vonarje, prav tako pa je bila asfaltirana prej makadamska lokalna cesta med Vonarjem in Sv. Vidom. Prenovljen odsek glavne ceste, za katerega je bilo potrebno odšteti 100.000 evrov, meri dobrih 1200 metrov, 50.000 evrov vreden odsek lokalne ceste pa meri slabih 800 metrov, skupna vrednost je torej 150.000 evrov. Glavna cesta čez Vonarje je bila v celoti obnovljena, kar vključuje vse sanacije z odvodnjavanjem ter preplastitvijo. Makadamski odsek ceste med Vonarjem in Sv. Vidom pa je bil predvsem na pobudo občanov preplaščen z asfaltno površino. Od skupnih 150.000 evrov bo občina 100.000 evrov dobila povrnjenih iz sredstev, ki so namenjena krajem ob schengenski meji.

Na otvoritvi je bilo poskrbljeno tudi za glasbo, po prerezu traku pa so sodelujoči na prenovljena odseka nazdravili s kozarcem šampanjca, nato pa se odpravili na bližnjo domačijo, kjer so jih pogostili s hrano in pijačo.

Ob prireditvi je župan Peter Misja spomnil še na druge projekte v občini

Župan je v svojem govoru poudaril pomembnost ne samo večjih, temveč tudi manjših projektov na celotnem območju občine. Prav tako pa je ob otvoritvi ceste spomnil na nekaj večjih projektov v občini, ki se trenutno izvajajo. Eden izmed teh je izgradnja nove čistilne naprave, katera bo kmalu testno pognana, še eden odmeven projekt pa je obnova gradu Podčetrtek, katerega lastništvo je pred dvema letoma pridobila občina, obnova pa je že v polnem teku. Otroci, ki obiskujejo vrtec v Pristavi pri Mestinju so se letos razveselili novega prizidka, s čimer bo preživljanje časa v vrtcu lepše in boljše za vzgojiteljice, kot tudi otroke. Z enim izmed večjih projektov, za katerega je že podpisana pogodba – izgradnja enote Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, ki se bo nahajala v Podčetrtku – bo poskrbljeno tudi za starejše občane.

Vabljeni k ogledu fotografij z dogodka:

D. K.