Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prisrčen dogodek ob koncu sanacije plazu v Imenski Gorci (foto)


V nedeljo so domačini v Imenski Gorci pripravili manjšo prireditev ob odprtju prenovljene ceste, ki jo je lansko leto poškodoval plaz. Na prijetnem dogodku v sončnem vremenu se je zbralo lepo število vaščanov, kot ponavadi pa ni manjkal tudi župan občine Podčetrtek, Peter Misja. 

Plaz se je v manjši obliki pojavljal že nekaj let, večja gmota zemljine pa se je utrgala lani. Občina Podčetrtek je zato naredila projektno dokumentacijo in jo poslala na Ministrstvo za naravne vire in prostor in bila uspešna pri pridobitvi državnih sredstev. Sanacijo, vredno 260 tisoč evrov, je tako v veliki meri šla iz državne malhe, občina Podčetrtek je pokrila približno 30 odstotkov investicije.

V okviru projekta so sanirali hektar zemljišča, 400 metrov lokalne ceste, uredili odvodnjavanje in stabilizirali tla. Dela so bila končana do konca lanskega leta, letos so posejali travo in naredili še nekaj kozmetičnih popravkov.

Da brez aktivnih in zavzetih domačinov, da se plaz sanira in cestišče uredi, ne bi šlo, nam je povedal župan Občine Podčetrtek, Peter Misja. Tudi zato so domačini na veselje vseh pripravili manjšo prisrčno slovesnost, ki je minila v prešernem vzdušju in skorajda poletnem vremenu.

Vir foto: FB profil Petra Misje