Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška po izvajanju enajstmetrovk do zgodovinske uvrstitve v finale pokala


Nogometaši Rogaške so v polfinalu pokalnega tekmovanja gostovali na Fazaneriji pri ekipi Mure. Tekma se je zavlekla v izvajanje kazenskih strelov, kjer so bili uspešnejši Slatinčani. Zasedba iz Rogaške Slatine si je tako priigrala sploh prvi nastop v pokalnem finalu. 

Prva resnejša priložnost na tekmi je pripadla Roku Pirtovšku, ki je sprožil mimo domačih vrat. Slatinčani so bili nevarnejši nasprotnik, po poskusu Celjana sta vrata Mure ogrozila še Gal Kurež in Žan Flis.

Vendarle pa se je prva zatresla mreža Rogaške. Muraši so namreč v 20. minuti povedli, ko je kapetan Amadej Maroša v zadetek pretvoril podajo Alexandrosa Kyziridisa.

Na drugi strani je sledila velika priložnost za izenačenje, zapravil pa jo je Patrik Mijić. Hrvat je nato v 40. minuti zatresel domačo mrežo, a je ob tem po mnenju sodnika storil prekršek nad Kaijem Cipotom, zato je bil zadetek razveljavljen.

Pritisk Slatinčanov je vendarle obradil sadove tik pred koncem prvega dela igre, ko je sodnik Slavko Vinčić po prekršku Cipota nad Kregarjem pokazal na belo piko. Mijić je sicer zapravil enajstmetrovko, a nato v mrežo uspešno pospravil odbitek po obrambi Klemna Mihelaka.

Patrik Mijić in Kai Cipot (Foto: NZS/M24.si)

Hrvaški napadalec je imel še pred odhodom priložnost za preobrat, a je z glavo iz neposredne bližine zrešil cilj. Je pa Mijić poskrbel za preobrat Rogaške na začetku drugega polčasa, ko je znova pokazal svojo izjemno kakovost, ki jo premore.

Prekmurci so nato poravnali izid v 66. minuti. Predložek Borna Prolete je z glavo unovčil visoki Robert Čakš iz Šmarja pri Jelšah. V nadaljevanju tekme so gledalci v središču Prekmurja spremljali bolj zadržano igro obeh zasedb, ki je privedla do podaljškov.

Tudi tam nihče ni želel pretirano tvegati, saj je bilo jasno, kaj je na kocki. Tako je bilo vse do 104. minute, ko se je kapetanu Maroši ponudila lepa priložnost, ki pa jo je s premalo natančnim strelom zapravil. Na drugi strani je ponovno zapretil 25-letni Mijić, izkazal pa se je Mihelak.

O potniku v finale so tako podobno kot na prvi polfinalni tekmi med Gorico in Beltinci odločale enajstmetrovke. Prvi strel je zapravil Thalisson, nato pa so bili uspešni Antonio MajcenićLuka Kambič, Patrik Mijić, Cene Kitek in Marko Prenkpalaj.

Na drugi strani so bili uspešni Sandi NuhanovićMatic MaruškoŽan Trontelj in Leard Sadriu, nenatančen pa je bil v tretji seriji Nikola Jovićević. Odločilen strel je pripadel Šmarčanu Čakšu, ki pa je naletel na oviro v obliki vratarja Mulalića, junaka Rogaške.

Varovanci Oskarja Drobneta so se prvič v zgodovini kluba prebili v finale pokalnega tekmovanja, 24. maja pa jih čaka dvoboj z drugoligašem iz Nove Gorice v ljubljanskih Stožicah.

Izid, polfinale pokala:

Mura – Rogaška 2:2* (1:1, 2:2)
Maroša 20., Čakš 66.; Mijić 44., 53.

*po enajstmetrovkah