Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mlade Drameljčanke druge na regijskem preverjanju znanja prve pomoči


Na regijskem preverjanju znanja prve pomoči učencev osnovnih šol je ekipa z Osnovne šole Dramlje dosegla drugo mesto, kar jim je uspelo med petimi ekipami, ki so na dogodek prišle kot najboljše z območnih preverjanj.

Utrinek s praktičnega dela tekmovanja; foto: OŠD

Ela, Zarja, Anže, Zora, Zoja in Zala ter vodja ekipe Pia so bili najboljši na šentjurskem območnem tekmovanju, po intenzivnih pripravah pa so bili ob dodatni mentorski pomoči s strani Območnega združenja Rdečega križa Šentjur uspešni tudi na regijski ravni. Na ravni šole je bila njihova mentorica Tatjana Završnik.

Prikaz opekline; foto: OŠD

Tekmovanje v Šempetru je potekalo na dveh nivojih, in sicer najprej iz reševanja testov iz poznavanja Rdečega križa in znanja prve pomoči., nato pa je sledilo še praktično tekmovanje, kjer se je ekipa na treh deloviščih preizkusila v reševanju dveh ponesrečencev.

Tako je bilo treba oskrbeti namišljene poškodovance z zlomom leve goleni, topo poškodbo trebuha, kemično opeklino prstov, poškodbo obraza, pomagati bolniku s hipoglikemijo ter oživljati navidezno mrtvega človeka.

Državno tekmovanje bo maja v Slovenskih Konjicah, kamor se je uvrstila ekipa iz Šempetra.

Preberite tudi:

120 medovitih lip za šentjurske novorojence