Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 22. 4. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

UDELEŽENEC PROMETNE NESREČE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Dne 15. 4. 2024 so policisti v Imenem obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog. Pri obravnavi nesreče je bilo še ugotovljeno, da je druga udeleženka nesreče vozila pod vplivom alkohola, zaradi česar ji je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Tudi ta udeleženka je prejela plačilni nalog.

OGOLJUFAL GA JE
Na PP Šmarje pri Jelšah se je zglasil občan in povedal, da je znani osebi dal avans za izgradnjo lesene lope, katere pa slednji nato ni naredil. Zaradi navedenega bodo zoper znanega storilca na pristojno tožilstvo v Celju podali kazensko ovadbo.

ZNANCA STA SE SPRLA IN SE ŽALILA
16. 4. 2024 so morali policisti posredovati v kraju Predenca, kjer je prišlo do spora med dvema znancema, pri čemer sta se prepirala in žalila. Zoper oba kršitelja bo uveden prekrškovni postopek.

VLOM V TRGOVINO V KOZJEM
18. 4. 2024 so bili policisti v dopoldanskem času obveščeni, da so ponoči neznani storilci vlomili v trgovino na območju Kozjega. Iz nje so odtujili večji trezor z različnimi artikli in dokumentacijo. V večernem času so na območju Vetrnika našli navedeni trezor in nekaj odvrženih artiklov. Prav tako je bilo tam najdeno vozilo znamke Renault Megane Scenic, ki je bilo konec meseca marca odtujeno na območju občine Podčetrtek. Vozilo so vrnili lastnici, medtem ko zoper storilce še poteka preiskava.

PRI PADCU Z LESTVE SE JE HUJE POŠKODOVAL
20. 4. 2024 so policisti v kraju Kozje obravnavali delovno nezgodo do katere je prišlo, ko je delavec zgrešil stopnico na lestvi, zaradi česar je padel iz nje na stopnišče ter nato v nižje pritličje. Poškodovanec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil hudo telesno poškodbo. O zadevi so obvestili tožilstvo.

POSTOPEK S TUJCEM
21. 4. 2024 je patrulja v kraju Srebrnik kontrolirala državljana Moldavije za katerega je bilo ugotovljeno, da ima ukrep zavrnitev vstopa in prebivanja na območju “schengena”. Izdali so mu plačilni nalog, nakar je bil priveden v Center za tujce.

VOZIL PREHITRO POD VPLIVOM ALKOHOLA IN NI USTAVIL
Istega dne so policisti v naselju Pristava pri Mestinju izvajali meritve hitrosti, pri čemer je voznik osebnega vozila prekoračil dovoljeno hitrost. Zaradi navedenega ga je policist želel ustaviti, vendar pa se voznik ni zmenil za to in odpeljal naprej. Kmalu je bil uspešno ustavljen. Ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal več kot 0,52 miligrama alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje mu je bilo začasno odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Zaradi storitve več prekrškov so zoper njega na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

VOZIL MOPED POD VPLIVOM ALKOHOLA
Prav tako 21. 4. 2024 so policisti v večernem času zunaj naselja Šmarje pri Jelšah ustavili in kontrolirali voznika mopeda, ki mu je preizkus alkoholiziranost pokazal več kot 0,52 miligrama alkohola v izdihanem zraku. Izdan mu je bil plačilni nalog.