Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Položili temeljna kamna za gradnjo domov starejših v Kozjem in Rogatcu ter podpisali pogodbo za gradnjo enote Podčetrtek. V Šentjurju končana gradnja Hiše Gustav


V preteklih dneh so minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, župana občin Rogatec in Kozje Martin Mikolič in Milenca Krajnc ter direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah Gordana Drimel v Kozjem in Rogatcu položili temeljni kamen za napovedano izgradnjo domov starejših, ki bosta zagotovila prepotrebna mesta za oskrbo starejših v institucionalnem varstvu v Obsotelju in na Kozjanskem.

V Rogatcu bo dom starejših zrasel v Hofmanovi ulici ob stanovanjskih blokih. V domu bo lahko bivalo 34 uporabnikov, večinoma v enoposteljnih sobah, zagotovili pa bodo tudi nekaj mest za preostale oblike varstva, kot sta dnevno in začasno varstvo.

Dom starejših v Rogatcu naj bi zaživel konec prihodnjega leta. Izredno vesel naložbe je bil ob položitvi temeljnega kamna minulo sredo tudi župan Martin Mikolič, ki je ob tem dejal, da je občina uresničila dolgoletna prizadevanja za boljšo oskrbo starejših v Rogatcu.

Včeraj so temeljni kamen v družbi ministra za delo, družino, socialne zadeve, enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja, županje Milence Krajnc in direktorice doma upokojencev Šmarje pri Jelšah Gordane Drimel položili še v Kozjem na zemljišču nad zdravstveno postajo. V novem domu bodo zagotovili 49 mest za bivanje starejših ter nekaj mest tudi za ostale oblike bivanja. Dom bodo odprli v letu 2024. Včerajšnjo simbolično obeležbo začetka gradnje so v Kozjem označili kot zgodovinski dan za občino, županja Milenca Krajnc pa je ob tem izpostavila tudi pomembno vrednost v zagotavljanju novih delovnih mest, saj naj bi v domu zagotovili okoli 25 zaposlitev.

Naložbi v obeh občinah bo krila država, domova pa bosta delovala kot dislocirani enoti Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, ki ga bosta s tem tudi nekoliko razbremenili. Izgradnja novega doma bo v Rogatcu bo stala okoli 3,6 milijona evrov, v Kozjem pa je trenutno ocenjena vrednost na okoli 6 milijonov evrov. Obe občini sta poskrbeli za pridobitev zemljišča ter pridobitev projektne dokumentacije in gradbenega dovoljenja.

Poleg omenjenih domov se v prihodnjem obdobju v naših krajih obeta tudi gradnja prizidka k dislocirani enoti doma upokojencev v Podčetrtku, kjer bodo zagotovili okoli 45 mest za starejše.

Zaključena tudi Hiša Gustav v Domu starejših Šentjur

Včeraj so se tudi v Domu starejših Šentjur razveselili nove pridobitve, in sicer zaključka gradbenih del Hiše Gustav. Gradbena dela so tako končana, preden pa bo Hiša Gustav lahko sprejela prve obiskovalce in stanovalce, pa bodo morala biti opravljena še zaključna dela. Hiša Gustav je ime dobila po dr. Gustavu Ipavcu, s čimer so v šentjurskem domu na želeli na simboličen način povezati celotno skupnost. S Hišo Gustav so v šentjurskem domu pridobili dodatne prostore, in sicer eno enoto za zagotavljanje dnevnega varstva (8 mest) in ena enota za namen zagotavljanja začasnega bivanja (10 mest). Slovesnosti ob zaključku gradnje so prisostvovali direktorica mag. Vesna V. Razboršek, župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, državna sekretarka na Ministerstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Mateja Ribič, državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Jelka Godec in Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj s svojo ekipo.

Na slovesnosti je zadonela ponarodela pesem Gustava Ipavca Slovenec sem, ki jo je zapel Moški pevski zbor Skladateljev Ipavcev iz Šentjurja. Recitacijo z naslovom Domoljubna je napisala in tudi prebrala stanovalka doma Ana Marija Justin. Za konec sta pevske moči združila moški zbor ter domski zbor ter medse povabili ministra, ki se je vabilu z veseljem odzval. Sledil je tudi ogled novih prostorov.

Podpisana tudi pogodba o sofinanciranju gradnje enote v Podčetrtku
Podpisana pogodba o sofinanciranju stroškov izgradnje Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, enota Podčetrtek (foto: MDDS)

Podpisana je bil tudi pogodba o sofinanciranju stroškov izgradnje Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, enota Podčetrtek. Vrednost naložbe je slabih 3, 5 milijonov evrov.

O začetku izgradnje domov za starejše v Kozjem in Rogatcu smo poročali tukaj:

Minister Cigler Kralj v Rogatcu podpisal namero za izgradnjo doma za starejše (foto)

V Kozjem z ministrom Ciglejem Kraljem podpisali namero za izgradnjo doma starejših (foto, video)

Še nekaj fotografij:

E.Š., foto: splet (fb, Naše Oko, DU Šmarje pri Jelšah, DS Šentjur)