Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Krstni nastop mladih karateistov, Tadej Mavsar z medaljami na balkansko prvenstvo


Zadnji konec tedna je peterica karateistov iz karate klub Kozjansko in Obsotelje nastopila na turnirju v Sevnici, ki se ga je udeležilo 227 tekmovalcev iz 14 klubov.

Na tatamije so stopili: Izak Lipnik, Luka Posavec, Jakob in Anej Metličar ter Marko Škorc.

Utrinek iz Sevnice; foto: KKKO

Nekateri izmed njih so imeli ognjeni krst pri nastopih in so prvič prikazali kate v luči tovrstnega dogodka.

Poleg v katah so nekateri nastopili tudi v disciplini nožna tehnika v skoku.

Marko Škorc  je v starostni kategoriji 10 in 11 let v disciplini tameshiwari osvojil 3. mesto. Ostali niso dosegli vidnejših uvrstitev, vendar pa so, kot so zapisali pri KKKO vsekakor pridobili življenjsko-tekmovalne izkušnje, ki jih bodo prišle prav v različnih situacijah.

Mavsar uspešen v Postojni

Šmarski karateist Tadej Mavsar je bil s strani Karate zveza Slovenije potrjen za nastop na otroškem balkanskem prvenstvu v Turčiji in to v vseh treh možnih disciplinah: posamičnih in ekipnih katah ter v športnih borbah.

Tadej z medaljami; foto: TM

V sklopu zaključnih priprav za ta nastop, ki bo konec maja v Carigradu, se je udeležil mednarodnega karate turnirja v Postojni. Tekmoval je v 5 kategorijah in prav v vsaki dosegel medaljo.

V svoji najmočnejši disciplini, kate posamično, je v svoji kategoriji do 12 let in tudi v starejši do 14 let prišel suvereno v finale in tam klonil proti starejšim nasprotnikom.

Prvič se je na tekmi preizkusila ekipa Karate zveze Slovenije, letnika 2013 in 2014, katere član je bil tudi Tadej. Osvojili so 1. mesto, kot pa je zapisal Toni Mavsar in Karate kluba Seki, katerega član je Tadej, morajo za uspešen nastop na balkanskem prvenstvu še marsikaj dodat.

Tadej je sodeloval tudi v ekipi KK Seki do 14 let v katah (Tadej, Aleksa, Nik), ki so priznali premoč le ekipi KZS, sestavljeni iz najboljših slovenskih karateistov letnikov 2011 in 2012 ter osvojili srebro.

Za posladek se je Tadej pomeril še v športnih borbah in osvojil bron v kategoriji U12 kumite dečki do 35 kg.

Ob koncu je njegov oče zapisal, da Tadej vsekakor sodi med najbolj talentirane mlade slovenske karateiste in bo v Turčiji s ponosom zastopal svoj klub, Občino Šmarje pri Jelšah in pa seveda Slovenijo ter poskušal svoji zbirki 4 balkanskih medalj dodati še kakšno s turškim pridihom.