Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku namenu predali veliko nogometno igrišče z umetno travo (foto)


V Podčetrtku so se razveselili prenovljenega atletskega stadiona z nogometnim igriščem, ki je v lanski preureditvi dobilo umetno travo. S tem so izboljšali pogoje za telesno vadbo otrok in domačinov, kot tudi obiskovalcev Podčetrtka. Naložbo so namenu predali v petkovem dopoldnevu, ko so župani simbolično na novem igrišču odigrali tudi prijateljsko tekmo.

Atletski stadion z nogometnim igriščem v Podčetrtku je v lanskem šolskem letu vsakodnevno uporabljalo kar 560 otrok. Da je investicija v stadion bila zelo pomembna, je poudaril tudi župan Peter Misja. Dejal je, da so tudi župani na eni izmed prijateljskih tekem spoznali, kako težko je nogomet igrati na naravni zelenici, ko se v slabem vremenu naredi blato. Da bi izboljšali pogoje za vadbo na stadionu, so se na občini odločili za preureditev igrišča. 360.000 evrov vreden projekt, za katerega so pridobili 100.000 evrov razpisnih sredstev ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, 60.000 evrov so prispevale Terme Olimia, 20.000 evrov pa Nogometna zveza Slovenije, je zajemal ureditev drenaže in odvodnjavanja, položitev umetne trave, položitev robnikov in še nekaj manjših del.

 

Sonja Švajger, ki je prireditev povezovala, je povedala, da se na šoli zavedajo pomena gibanja za  predšolske in šolske otroke, saj z redno telesno vadbo otroci krepijo vzdržljivost in vztrajnost, dobro počutje, zbranost. »Nova  pridobitev – umetna trava na stadionu nam bo omogočala, da bomo lahko zunanje športne površine uporabljali še pogosteje in v vsakem vremenu,« je izpostavila.

Veselje nad pridobitvijo je izrazil tudi direktor direktorata za šport na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Dejan Plastovski. Dejal je, da na ministrstvu podpirajo takšne projekte za lokalne skupnosti, saj je cilj zagotoviti enakovredne pogoje za šport po vsej državi, praksa pa kaže, da se prave športne zvezde pričnejo kaliti prav v majhnih krajih.

Slavnostni trak so v prijateljskem duhu, ki so ga ustvarili šolarji OŠ Podčetrtek, držoč se za roke ob robu igrišča, prerezali župan Peter Misja, direktor direktorata za šport Dejan Plastovski, podpredsednik Nogometne zveze Slovenije in Misjev županski kolega Stanko Glažer, Vasja Čretnik iz Term Olimia ter domači mladi nogometni up David Jereb, ki se trenutno kali v Domžalah in je tudi član slovenske nogometne reprezentance do 15 let. Sledila je prijateljska nogometna tekma županov, ki jo je spremljal dober navijaški duh podčetrteške mladine.

Želijo si, da bi igrišče dobro služilo vsem uporabnikom in da bi se na njem skalil tudi kakšen »Šeško«, predvsem pa, da v Podčetrtku živi pravi športni duh, so v programu izpostavili učenci osnovne šole.

Z otvoritvijo stadiona so v Podčetrtku proslavili tudi novo sprehajalno pot med Termami Olima, Podčetrtkom in gradom Podčetrtek, za katero so na občini namenili 100.000 evrov. Sočasno pa so obnovili tudi spomenik treh talcev.

Župan je ob tem napovedal tudi nadaljnja vlaganja v športno infrastrukturo. Še letos naj bi otvorili tudi prenovo tekaških stez, v Imenem pa se obeta izgradnja novega nogometnega stadiona.

In še fotogalerija: