Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župan Občine Podčetrtek podpisal pogodbo za gradnjo nove čistilne naprave


V Občini Podčetrtek so v ponedeljek podpisali pogodbo za projektiranje in gradnjo nove čistilne naprave v Podčetrtku. Pogodbo sta podpisala župan občine Peter Misja ter direktorica podjetja Barbara Šušter. Izvajalec projekta je EOST – INVEST d.o.o. iz Celja, vrednost naložb pa znaša 2.197.500 evrov brez DDV. Gradbena dela naj bi bila končana v roku enega leta, nato pa sledi obdobje poizkusnega obratovanja čistilne naprave.

Obstoječa čistilna naprava

Nova čistilna naprava bo za občino velik pridobitek, saj je obstoječa stara že več kot 30 let, v času svojega obratovanja pa je doživela tudi požar. Tako že od leta 2015 potekajo prizadevanja za gradnjo nove čistilne naprave. Obstoječa je še posebej obremenjena v poletnih mesecih, ko v Termah Olimia dnevno prespi tudi po 2000 gostov, k večji obremenjenosti naprave pa prispeva tudi večanje prebivalstva v občini. Med drugimi so razlog za to na novo grajena stanovanja v Podčetrtku, ki jih je zgradilo podjetje GIC gradnje.

Občina je sicer že v maju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo podpisala pogodbo o financiranju čistilne naprave Podčetrtek, ki bo na voljo za 5000 populacijskih enot. Vrednost sofinanciranja ministrstva znaša 1,85 milijona evrov, razliko sredstev pa bo občina zagotovila iz lastnih sredstev.

D.K.