Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Razgiban športni dan v Polju ob Sotli


Športno društvo Polje ob Sotli je pred tednom dni v tamkajšnjem športnem parku organiziralo športno prireditev Dan športa.

Utrinek z igranja kubba; foto: ŠDPoS

Kot nam poroča Matej Dobravc je bil cilj prireditve spodbujanje krajanov k sodelovanju v športu. Na letošnji prireditvi so si želeli, da bi jih sodelovalo čim več. Pripravili so različne športne aktivnosti.

Najprej so organizirali turnir v igranju kubba, skandinavske igre, ki vedno pritegne zanimanje.

Odbojkarski utrinek; foto: ŠDPoS

Sodelovalo je šest ekip, v vsaki pa so bili po trije tekmovalci. Igrali so po sistemu vsak z vsakim. Ko je bilo že konec, so bili vsi sodelujoči mnenja, da je podoben dogodek treba kmalu ponoviti.

Zatem je na vrsto prišel osrednji del športnega tekmovanja, ki so si ga v Polju želeli organizirati že nekaj let, pa nismo našli pravega načina, in sicer turnir v igranju odbojke.

Najboljša ekipa v odbojki; foto: ŠDPoS

Organizatorjem je šlo na roko tako vreme, obenem pa je slovenska moška reprezentanca istega dne igrala tekmo za tretje mesto na evropskem prvenstvu. Štiri ekipe je sestavljalo po šest članov, igrale pa so vsaka z vsako.

Po končani odbojki so vse prisotne povabili k novi športni prireditvi, k metanju trojk, kjer je sodelovalo 36 udeležencev.

Najbolj uspešni v metu trojk; foto: ŠDPoS

Zatem so izpeljali še manjši turnir v igranju košarke tri na tri.

Na koncu je sledila še podelitev nagrad najboljšim ekipam ter posameznikom za največ zadetih trojk. Najboljšim trem ekipam igranja kubba in odbojke sta predsednik Krajevne skupnosti Polje ob Sotli, Davorin Hostnik, in predsednik Športnega društva Polje ob Sotli, Boris Filipančič, podelila pokale, najboljši trije v metanju trojk Klemen B., Mateja V. in Nejc J., pa so prejeli bon za brezplačno pico. Po zaključku tekmovanja so se udeleženci ob dobrotah z žara še precej časa družili v športnem parku, mnogi pa so se preizkusili v igranju namiznega tenisa, odbojke, košarke in malega nogometa.