Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob četrtkovem neurju ponovno poplavilo center Šmarja, težave tudi v Šentvidu (foto)


Sinoči so od 19. ure naprej na severovzhodu države nastale močnejše lokalne nevihte z močnimi nalivi in vetom.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je sporočila, da so zabeležili 53 različnih dogodkov, v večini primerov pa so gasilci črpali meteorne vode iz različnih objektov.

Največ dogodkov so zabeležili na območju naselja Šmarje pri Jelšah, kjer so meteorne vode zalile okoli 30 objektov. Poplavljeni so bili objekti v Slomškovi ulici, ki je ranljiva točka ob vsakih večjih poplavah v Šmarju. Tokrat so bili poplavljeni prav vsi objekti, z izjemo vrtca.  Pod vodo je bila pa tudi bližnja trgovina Jager, Lorger in gostilna ter parkirišče pred objektom.

Zalito parkirišče pred trgovino Jager in sama trgovina (vir foto: FB profil Trgovin Jager)

V Slomškovi je zalivalo avtomobile:

Vir foto: FB profil Anje Paher

Zaliti so bili kletni prostori novejših blokov na Cankarjevi ulici, okolici Šmarja je zalilo hišo v naselju Vrh, kletni prostori objektov so bili zaliti na Belem, pod vodo je bila tudi cesta Belo-Stranje. Nekaj časa je bila zaradi vode neprevozna tudi glavna cesta Šentvid-Šmarje na Halerjevem bregu.

V Šmarju so bili na terenu gasilci PGD Šmarje pri Jelšah, PGD Mestinje, PGD Kristan Vrh in PGD Šentvid pri Grobelnem.

Z občine Šmarje pri Jelšah so sporočili, da so bila zjutraj ponekod še vedno poplavljena cestišča, ponekod pa promet ovirajo nanosi zemljine. Prav tako so ponekod pod vodo kmetijske površine. Zaradi čiščenja je v Šmarju zaprta Lorgerjeva ulica, kakor tudi cesta proti čistilni napravi. Novih objektov oskrbovanih stanovanj voda ni dosegla, je pa velike količine mulja in druge umazanije prelila na parkirišče pod njimi in na osrednji šmarski Aškerčev trg.

Informacije o posledicah poplav še zbiramo in jih bomo v tej novici sproti osveževali

Voda je prestopila bregove tudi v šentviški ravnini in zalila stanovanjski objekt, v katerem je bilo čez pol metra vode, ter grozila, da zalije blok značilne rdeče barve, a je na srečo pravi čas prenehala naraščati. Zaradi vode na glavni cesti na ravnini je bil ponoči zaprt en vozni pas. Vodo so iz ceste prečrpavali gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem, ki so bili s 16 operativci na terenu tako v svojem rajonu, kot v Šmarju pri Jelšah.

Poplavljena glavna cesta in parkirišče v Šentvidu (foto: PGD Šentvid)

 

Poplave v Šentvidu

Oglejte si fotogalerijo poplav v centru Šmarja. Fotografije PGD Kristan vrh, Trgovine Jager in Občina Šmarje pri Jelšah:

Preberite še:

Ob sinočnjem neurju ponovno poplavilo center Šmarja, težave tudi v Šentvidu (foto)