Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovec s preobratom izenačil v finalni seriji in z Vrhničani vpisal prvo zmago po skoraj letu dni


Tudi druga tekma finalne serije državnega prvenstva med Dobovcem in vrhniškim Silikom je bila sila izenačena. Tudi tokrat so bile uspešnejši gostje, tako da je sedaj stanje v zmagah izenačeno na ena. V Cankarjevem mestu so s preobratom v zaključku tekme slavili “dečki” s Sotle.

Za edini gol je v prvem polčasu poskrbel igralec črno-belih, Žiga Čeh, ki je zadel iz 10-metrovke.

Domači so pred 600 gledalci izenačili v 25. minuti, in sicer je po prekršku vratarja Marka Pečka, domači igralec Gašper Trdin zadel iz 6-metrovke. To je Vrhničanom dalo poleta, tako da so preko Marka Bjelčevića v 32. minuti izenačili. Trener gostov je v 38. minuti poskusil z igro brez vratarja, v polje pa je poslal Nika Cesarca, kar se je obrestovalo, saj je Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba v 38. minuti izenačil, ko je po prejemu podaje Davorja Kanjuha s približno petih metrov žogo poslal pod prečko. To pa ekipe Dobovca ni ustavilo, saj je Klemen Duščak v predzadnji minuti tekme poskrbel za zmagoviti zadetek, ko je s prvim dotikom potem, ko se je diagonalno pretihotapil z gol-avt linije po podaji Cesarca iz prostega strela s petih metrov preusmeril žogo za hrbet domačega vratarja.

Dobovec je imel z vrhniško ekipo v tej sezoni precejšnje preglavice in je do sinoči ni uspel premagati. Nazadnje so slavili ob koncu lanske sezone.

Siliko Vrhnika : Dobovec 2:3 (0:1) (1:1 v zmagah)
0:1 – Čeh (20.’/10m), 1:1 – Trdin (25.’/6m), 2:1 – Bjelčević (32.’), 2:2 – Martínez (38.’), 2:3 -Duščak (39.’)

Klemen Duščak, igralec Dobovca: “Dobro smo se pripravili. Cel teden smo delali na tem. Odigrali smo eno zelo fair tekmo. Imeli smo vzpone in padce, na koncu pa hvala bogu odločili v našo korist.

Prva in druga tekma finala sta si bili precej podobni, obe izenačeni. Smo pa imeli doma več želje po igranju, tudi več samozavesti.

Tudi tretja tekma ne bo nič drugačna, smo pa mi v psihološki prednosti, saj igramo doma. O zmagovalcu pa bo odločala individualna kvaliteta, tako kot je to bilo na 2. tekmi finala.“

Kujtim Morina, trener Dobovca: “Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem.

Moji igralci so se po vodstvu Silika 2:1 in vseh situacijah v 2. polčasu znašli v zelo zahtevnem položaju. Doživeli smo padec, malce smo bili tudi sprovocirani. Bistveno pa je bilo, da smo se uspeli stabilizirati. Še več: bližje je bil konec tekme, bolj smo igrali svojo igro in na težkem terenu smo potem uspeli spreobrniti rezultat v našo korist. To je velika stvar.

Vesel sem, izenačili smo rezultat. A ponavljam: ni prostora za evforijo. Tekma je bila izenačena, lahko bi celo rekel, da je imel v določenem delu tekme Siliko pobudo in bil boljši. A na koncu je treba zmagati: nam je to uspelo.”

Tretja tekma bo na sporedu v četrtek, 23. maja, v Rogaški Slatini, in sicer z začetkom ob 20. uri. Serija se igra na tri zmage.