Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dijakinje Šolskega centra Celje v Rogaško Slatino pripeljale razstavo Spominek naših korenin


V ponedeljek se je v Rogaški Slatini odvila otvoritev razstave Spominek naših korenin, ki so jo pripravile dijakinje Šolskega centra Celje.

Učenke Manja Križanec, Gabrijela Košec in Živa Perovec, ki na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko obiskujejo tretji in četrti letnik programa Ustvarjalec modnih oblačil, so oblikovale in izdelale torbice, nakit in obleke po navdihu naše zgodovine. Izdelke so dekleta ustvarjala v okviru priprave raziskovalne naloge, kjer so si zadale te izdelke kasneje tudi razstaviti.

Otvoritev razstave; foto: Mateja Logar

Pri ustvarjanju in izdelavi raziskovalne naloge jim je pomagala mentorica Mateja Logar, učiteljica strokovno teoretičnih predmetov. Z nalogo so se udeležile regijskega tekmovanja Mladi za Celje, kjer so dosegle vse možne točke in se uvrstile na državno tekmovanje, tam pa prejele bronasto priznanje.

Ustvarjalke so si za osnoven material izbrale lan, ki nas povezuje z Belo krajino. Uporabile so tudi baker, ki ponazarja Kelte, spretne oblikovalce kovin, vključile pa so še nageljček, ki spominja na gorenjsko narodno nošo. Kot so si zadale v raziskovalni nalogi, so po koncu izdelave izdelke še razstavile. Razstavo so se odločile odpreti v Rogaški Slatini, ker je to mentoričin in Manjin rojstni kraj.

Razstavo Spominek naših korenin, ki se nahaja v kulturnem centru v Mestni galeriji, si je mogoče brezplačno ogledati vsak dan do sobote, 18. maja.

Izdelki na razstavi; foto: Mateja Logar