Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob koncu avgusta stekle že 17. Šempetrske vaške igre


Zadnjo soboto v avgustu so v Polju pri Bistrici potekale že 17. Šempetrske vaške igre, na katerih je sodelovalo 11 ekip.

Tekmovanje je kot vsako leto potekalo v dveh delih. Sodelovale so ekipe Zagaj, Čehovec, Trebče, Hrastje, Srebrnik, Dekmanca, Kunšperk, Polje pri Bistrici, Črešnjevec, Bistrica ob Sotli in Križan vrh. Prvi del dogajanja je bilo kuhanje Šempetrske župe, katero je najbolje pripravila ekipa iz Križan vrha. Prisotne so ponovno obiskali člani Tomos team Sokoli, da pa ni bilo dolgčas niti najmlajšim, je bila pripravljena tudi animacija in napihljiva igrala.

Kuhanje Šempetrske župe

V popoldanskem času je sledil drugi del tekmovanja, kjer so se ekipe pomerile v štirih različnih igrah. Najprej se je odvila igra ftekni ga, kjer so bili najhitrejši člani ekipe Črešnjevca, sledila je vleka vrvi, kjer je zmagala ekipa Hrastje. Po premoru za malico, v času katerega so se pod organizacijo društva prijateljev mladine Bistrica ob Sotli odvile vaške igre za najmlaše, je sledila igra prelivanja vode. V tretji disciplini so bili ponovno najboljši člani ekipe Hrastje. Tekmovalci so zaključili z mix igro, kjer so bili najhitrejši člani ekipe iz Križan vrha, ki so po skupnem seštevku prvič postali zmagovalci celotnih iger. Za štiri točke je na drugem mestu zaostala ekipa iz Trebč, tretja pa je že drugič zapored bila ekipa Črešnjevca.

Ekipe so na vsaki izvedbi dogodka bolj izvirne in tudi letos ni bilo nič drugače. Ponovno so se zelo potrudile pri izvirnosti ekipnega prihoda. Na koncu je največ točk pri ocenjevanju dobila ekipa iz Kunšperka, katera je premagala drugo uvrščeno ekipo iz Dekmance, tretji pa je bila ekipa iz Zagaja.

Obisk članov Tomos team Sokoli

Tamkajšnje dogajanje je popestril animator Aleksandar in DJ Roman. Tradicionalno prašičjo ruleto so zaradi nevarnosti z okužbo afriške prašičje kuge izpustili, so pa pripravili ugotavljanje teže pršuta. Najboljši približek teže je na koncu ugotovila Cvetka Bevc iz Kozjega. Po igrah se je pričela zabava z Ansamblom stil in Skupino Skater.

Takole je na dogodek prispela ena izmed ekip
Utrinki iz dogodka
Večerna zabava

Foto: Nick Urek