Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bobrovo bicikliranje in vzpon na Boč 2024 (foto)


V Rogaški Slatini poteka mesec športa in med petimi večjimi športnimi prireditvami je že 3. Bobrovo bicikliranje ter vzpon na Boč. Letos se ga je udeležilo 600 kolesarskih navdušencev iz vse Slovenije.

Na sončno in ne prevročo soboto so bicikliranje začeli ob 9. uri na Evropski ploščadi v središču Rogaške Slatine. Kolesarili so 13 km po povratni stezi do Bobrovega centra in nazaj. Pot je potekala izključno po kolesarskih stezah, ki so bile varovane, terensko nezahtevne in slikovite, saj vodijo skozi slatinsko podeželje.

Vzpon na Boč se je prav tako začel na Evropski ploščadi, in nato do Kostrivnice ter po cesti do cilja pri Planinskem domu na Boču. Trasa je dolga 12 km.

Udeleženci so ob prijavi prevzeli bogate vrečke presenečenj sponzorjev dogodka. Majice, nalepke za čelade in Bobrove potne liste, kamor so letos na vsaki od treh postojank prejeli posebne bobrove žige. Z vsemi zbranimi žigi v Bobrovem kolesarskem potnem listu so otroci na cilju osvojili in prejeli Bobrove medalje.

Za glasbeno spremljavo dogodka sta poskrbela Alya in DJ Kuky. Udeleženci so se lahko poskusili na Bobrovih športnih izzivih in na kolesarskem spretnostnem poligonu. Vsi pa so se okrepčali z Bobrovo malico.

Oglejte si fotogalerijo z dogodka, ki so jo poslali iz JZKT Rogaška.

Preberite še:

Mesec športa v občini Rogaška Slatina: od kolesarske dirke in tenis turnirja do evropskega prvenstva v “štrbunku”