Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po Kozjanskem znova zabrneli motorji


26 članov društva Tomos tim Sokoli se je v nedeljo odpeljalo na otvoritveno vožnjo v letošnjo pomlad. Društvo, ki sicer šteje 114 članov, je lansko leto prejelo tudi občinsko priznanje občine Bistrice ob Sotli za bogat prispevek na društvenem področju. 

Vožnjo so pričeli v Bistrici ob Sotli in se peljali skozi Polje ob Sotli, Buče, Virštanj, Loko pri Žusmu do Stolpa ljubezni, nato pa čez Babno reko v Zibiko do Škofije do Tacerjeve gorce, kjer so se ob kosilu podružili in podegustirali vino. Domov so se odpeljali po poti skozi Tinsko, Zibiko, Lesično, Kozje, Podsredo do Bistrice ob Sotli.

Društvo Tomos tim Sokoli (foto: Facebook profil Marjan Fendre)


Marjan Fendre
nam je zaupal, da imajo vsi člani Tomosov moped, nekateri tudi po dva ali po tri. Imajo pa tudi kar nekaj starodobnikov, najstarejšega, pravega oldtimerja pa ima njihov član Darko Kovačič iz Podsrede.

Društvo je letos že izvedlo letno srečanje in skupinski izlet z Društvom vinogradnikov Šempeter, s katerimi so se odpravili v Slovenske gorice, kjer so v lokalni vinski kleti degustirali vino ter si tudi ogledali Muzej starodobnikov v Bolehnečicih, dan pa zaključili s poznim kosilom in še eno degustacijo na eni izmed izletniških kmetij.

Na kaj se društvo še pripravlja v letošnjem letu?

19. maja pripravljajo 7. Tomos domačo vožnjo, za katero je trasa že znana in bo potekala čez Vetrnik. Junija se člani odpravljajo na avanturo na Koroško, udeležili pa se bodo tudi kar nekaj voženj, ki jih pripravljajo prijateljska Tomos društva v okolici. Avgusta se bodo odpravili še na eno avanturo, in sicer ob Kolpo, kjer bodo bivali 4 dni. Za konec leta napovedujejo še Martinovo vožnjo ali pa celo Božičkovo vožnjo v Kopru.