Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na KiO se širjenje virusa ustavlja, razen v Rogatcu. Iz šmarskega doma vse več dobrih novic


V času velikonočnih praznikov, od velikega četrtka do danes, so na območju osmih občin Kozjanskega in Obsotelja potrdili samo 6 novih okužb s koronavirusom. Dve od teh sta v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah, kjer se po dezinfekciji in ureditvi dveh ločenih oddelkov  za oskrbovance širjenje virusa več kot očitno ustavlja. V Domu je vse več tudi ozdravelih.

Novo žarišče virusa na območju pa bi lahko postala občina Rogatec, kjer so v zadnjih petih dneh dobili 3 nove pozitivne s COVID-19.

Strokovnjaki opozarjajo, da kljub spodbudnim podatkom na regionalni in državni ravni še ni čas za popuščanje discipline pri spoštovanju zaščitnih ukrepov. Nekatere tudi skrbi, da se bodo Sloveniji v nekaj dneh poznala nekatera družinska srečanja, ki se naj bi v velikonočnem času kljub omejitvam dogajala.

Občina Šmarje pri Jelšah je s 154 potrenimi okužbami s koronavirusom še vedno na 2. mestu med slovenskimi občinami, a v zadnjih petih dneh se je število pozitivnih povečalo samo za dve osebi. Drastično so padle tudi odrejene samoizolacije s strani zdravstvenega doma, o čemer bomo podrobneje poročali v naslednjih dneh.

Razmere so se močno umirile v šmarskem Domu upokojencev. Pred velikonočnim vikendom so izvedli dezinfekcijo doma ter osrkbovance in oskrbovalne ekipe povsem ločili v en blok z zdravimi ter drug z okuženimi varovanci. Širjenje okužbe je tako skorajda povsem počakalo, v Domu pa imajo tudi vse več ozdravelih,  iz Bolnišnice Celje se je vrnilo več kot 12 varovancev, e. Večina okuženih s koronavirusom je imela zgolj blage simptome.

O tem je ob svojem velikonočnem obisku Splošne bolnišnice Celje twittal tudi predsednik vlade Janša

V tednih od pojava koronavirusa je sicer umrlo 22 varovancev Doma (večino njih v bolnišnici Celje), pri čemer gre večinoma za zelo stare varovance, od 85 do čez 90 let, katerih zdravstveno stanje je bilo že sicer močno načeto.

Spodbudni podatki za celotno območje KiO, razen za Rogatec

Ne samo v Šmarju pri Jelšah, število potrjenih okužb s koronavirusom se je ustalilo tudi v drugih občinah z našega območja. Občina Rogaška Slatina sicer s 37 primeri zaključuje peterico občin z največ COVID-19 pozitivnimi, a ima samo eno novo potrjeno okužbo v zadnjih petih dneh. Brez potrjenih okužb v zadnjih dneh je Občina Šentjur, ki ostaja pri 9 pozitivnih.

Se pa je število potrjeno okuženih za 3 osebe povečalo v občini Rogatec, na seznamu občin z vsaj enim potrjeno okuženim pa se je med vikendom pojavilo tudi Dobje. V drugih občinah KiO v zadnjih petih dneh ni bilo novih okužb.

stevilo-okuzb-13-4

Bolnišnica Celje ni preobremenjena

Trend bolnikov s koronavirusom v Splošni bolnišnici Celje ni zaskrbljujoč, saj število ne narašča in se giblje med 15 in 18 hospitaliziranimi, pri čemer bolniki redno odhajajo v domačo oskrbo. Žal nekateri tudi umrejo.

V Splošni bolnišnici Celje sta na novo hospitalizirani dve osebi, ena oseba je bila odpuščena. Na oddelku COVID je deset bolnikov in šest bolnikov na intenzivni negi, štirje so bili intubirani, skupno je v bolnišnici 16 bolnikov.

kuzeni-sb-celjeNa velikonočno nedeljo je sicer Splošno bolnišnico Celje obiskal tudi predsednik vlade Janez Janša in o njenem delovanju izrazil spodnje mnenje:

R. Č.