Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Informacije o koronavirusu s Kozjanskega in Obsotelja (arhiv za april)


 Z MAJEM DOGAJANJE V ZVEZI S KORONAVIRUSOM NA OBMOČJU KOZJANSKO-OBSOTELJSKEGA SPREMLJAMO V NOVI NOVICI TUKAJ.

Spodaj lahko iz minute v minuto spremljate sveže informacije o koronavirusu iz občin Kozjanskega in Obsotelja v zvezi s koronavirusom. (dogajanje v Sloveniji in svetu lahko spremljate na tej povezavi)

Če imate tudi vi kakšno pomembno informacijo za nas, nam pišite na [email protected].

kozijansko-info-600x150px-2-1

 

ČETRTEK, 30. 4. 2020

20:00 Na terasah in letnih vrtovih gostinskih lokalov bodo morale biti mize razporejene tako, da bo med posameznimi strankami najmanj meter in pol razdalje. Izvajalci storitev naj omejujejo številčna omizja, za mizo naj do spremembe vladnega odloka o prepovedi zbiranja na javnih mestih sedijo le člani istega gospodinjstva. Odstraniti je treba samopostrežne načine postrežbe, kot so solatni bar in košarice kruha za več gostov, ali mesta, kjer bi si stranke lahko same postregle določeno blago. Čist jedilni pribor naj zaposleni stranki posredujejo na način, ki onemogoča stik in morebitno onesnaženje. To je denimo zaprta vrečka s priborom za enega človeka.

19:15 Prvomajske budnic ne bodo odpadle, bodo pa izpeljane v drugačni obliki kot doslej. Več tukaj

14:20 Včeraj do polnoči je bilo opravljenih 54.200 testiranj, od tega je bilo 1.439 pozitivnih testov. Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, gre za 1.429 oseb (633 moških in 796 žensk). Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, štiri osebe pa so testiranje opravile v tujini. Stanje okuženih po občinah (Šmarje 173, Rogaška 43,…) najdete tukaj, umrlih po občinah tukaj, po regijah pa v spodnjem grafu:

11:00 Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 29. 4. 2020 (00:00-24:00):

  • Št. testiranj: 1341
  • Št. pozitivnih: 11, skupaj 1429
  • Št. hospitaliziranih: 63
  • Št. oseb na intenzivni negi: 22
  • Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 3
  • Število umrlih: 2, skupaj 91

10:55 V Nacionalni raziskavi o razširjenosti COVID-19 je bilo do 29. aprila izvedenih skupno 1252 testiranj, samo včeraj pa 29 testiranj. Pri 1 osebi (skupno) je bila potrjena okužba.

8:30 Koliko smo prebialci občin Kozjanskega in Obsotelja upoštevali prepoved gibanja izven lastne občine, si lahko preberete v tej novici.

8:20 Z današnjim dnem je prepoved gibanja med občinami preklicana. Napovedan je tudi začetek šole. Najprej bodo odprli vrtce, v šolo bodo šli otroci prve triade v osnovnih šolah, vsi zaključni letniki v srednjih šolah ter učenci v šolah za otroke s posebnimi potrebami in tisti, ki imajo pred seboj še zaključne izpite in maturo. Več tukaj.

8:15 Danes bodo upokojenci s pokojnino do 700 evrov nakazan še enkratni solidarnostni dodatek. Znesek dodatka je odvisen od višine pokojnine. Tistim s pokojnino do 500 evrov pripada 300 evrov, prejemnikom pokojnine v višini nad 500, a ne več kot 600 evrov pripada 230 evrov, tisti s pokojnino nad 600, a ne več kot 700 evrov pa bodo dobili 130 evrov enkratnega dodatka. Danes bodo solidarnostni dodatek v višini 150 evrov prejeli tudi redni študenti s stalnim prebivališčem v Sloveniji.

SREDA, 29. 4.

22:50 Občina Rogatec: Občanke in občane obveščamo, da bo z dnem 4.5.2020 občinska uprava ponovno poslovala v upravnih prostorih na naslovu Pot k ribniku 4.  Poslovanje občinske uprave bo tudi do nadaljnjega praviloma potekalo preko telefona ali elektronske pošteVstop v občinske prostore bo možen le po predhodnem telefonskem dogovoru z občinskim uslužbencem, ki bo strankam omogočil vstop. Stranke prosimo, da dosledno upoštevajo zaščitne ukrepe med katere sodi predvsem razkuževanje rok pri vhodu v stavbo, upoštevanje varne razdalje ter uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ipd.) v notranjosti prostorov.

20:50 Vlada bo s četrtkom odpravila splošno omejitev gibanja na občine. Več v novici tukaj.

18:55 Slovenija in Hrvaška razpravljata o možnosti, da bi Slovenci vsaj del poletja lahko odšli na letovanje na Hrvaško. Spodobilo bi se, da imajo Slovenci dostop do nepremičnin v svoji lasti, je dejal Zdravko Počivalšek. Meja se bo sproščala v dveh fazah: v prvi, ki bi lahko stekla nekje do konca maja, bi recipročno sprostili prehod meja za lastnike nepremičnin in plovil v drugi državi, v drugi fazi, ki bi lahko stekla junija oz. verjetneje v drugi polovici junija, pa bi sprostili tudi ostala turistična potovanja.

17:35 Po podatkih NIJZ so na območju ZŠ regije potrjene okužbe v 25 občinah. V zadnjih 24 urah se okuženost s COVID-19 ni povečala, skupaj je na območju ZŠ regije okuženih 305 oseb. Največje število okuženih oseb je še vedno na območju občine Šmarje pri Jelšah in v tamkajšnjem DSO. V vseh 33 občinah ZŠR se izvaja dežurstvo oz. delovanje občinskih štabov CZ v dnevnem času in se izvajajo vsi potrebni ukrepi in naloge. Danes je bilo skupaj angažiranih 348 pripadnikov sil ZRP na območju Zahodno Štajerske.

17:30 Šmarje pri Jelšah: v DSO je stanje stabilno. Po podatkih NIJZ se v zadnjih 24 urah ni povečalo število okuženih s COVID-19 in jih je skupno 180 (oskrbovanci in zaposleni -pozitivni testi). Pomoč pri oskrbi v DSO izvajajo osebe iz zdravstvenih in drugih ustanov, danes je bilo vključenih 26 oseb.

17:25 V Splošni bolnišnici Celje je v oskrbi na COVID+ oddelku 8 oseb, na intenzivnem oddelku sta dve osebi, ni bilo izvedenih sprejemov in odpustov.

14:45 Vlada naj bi razpravljala o možnosti o morebitni sprostitvi omejitve gibanja na občine, pri čemer se bo po besedah vladnega govorca za covid-19 Jelka Kacina odločila za tisto, ki bo najbolj ustrezala epidemiološki sliki v Sloveniji.

14:10 Včeraj do polnoči je bilo opravljenih 52.830 testiranj, od tega je bilo 1.428 pozitivnih testov. Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, gre za 1.418 oseb (627 moških in 791 žensk). Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, štiri osebe pa so testiranje opravile v tujini. Stanje po občinah (Šmarje 172, Rogaška 43,…) najdete tukajpo regijah pa v spodnjem grafu:

11:15 Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 28. 4. 2020 (00:00-24:00):

  • Št. testiranj: 1317
  • Št. pozitivnih: 10, skupaj 1418
  • Št. hospitaliziranih: 73
  • Št. oseb na intenzivni negi: 25
  • Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 7
  • Število umrlih: 3, skupaj 89

11:00 V naših krajih so letos zaradi znanih okoliščin postavili precej manj prvomajskih mlajev. Vseeno pa so se ponekod organizirali. Tako so med drugim to storili na Planini pri Sevnici. Če so tudi v vašem kraju postavili mlaj, nam lahko to sporočite oz. pošljete fotografijo na [email protected].

10:40 Muzej na prostem Rogatec in Dvorec Strmol: Z današnjim dnem ODPIRAMO VRATA Muzeja na prostem Rogatec in Dvorca Strmol na podlagi Odloka o spremembah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (UL RS 59/2020 z dne, 28.4.2020). Pogoj za obisk je spoštovanje zaščitnih ukrepov: razkuževanje rok pred vstopom v muzej in na dvorec ter po potrebi tudi v prostorih, obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ipd.) v zaprtih prostorih (maska se lahko sname le na zunanjih površinah Muzeja na prostem Rogatec), ohranjanje varne razdalje do drugih oseb, tako zaposlenih, kot tudi obiskovalcev. Doživljajske in rokodelske delavnice se do nadaljnjega še ne bodo izvajale. ODPIRALNI ČAS muzeja in dvorca: TOREK – NEDELJA in PRAZNIKI: 10 – 18 h. Prijazno vabljeni v dolino pod Donačko goro.

10:35 Knjižnica Rogaška Slatina: Spoštovani uporabniki, včeraj pozno zvečer nas je presenetila novica, da se danes, v sredo, 29. 4. 2020, med drugim lahko odprejo tudi knjižnice. Ker čez noč ne moremo zagotoviti dovolj varnosti tako za zaposlene kot za vas, spoštovani obiskovalci, sporočamo, da Knjižnica Rogaška Slatina in enota Knjižnica Rogatec v sredo, 29. aprila, in v četrtek, 30. aprila, še NE BOSTA ODPRTI. O točnem dnevu odprtja, ki bo v tednu po praznikih, vas bomo pravočasno obvestili.

1:00 Z današnjim dnem so lahko odprte knjižnice galerije in muzeji, dovoljene so dimnikarske storitve in nepremičninsko posredovanje, starostna omejitev pri nakupovanju med 8. in 10. uro je umaknjena, oziroma ostaja na ravni priporočila.

TOREK, 28. 4. 2020

20:55 V marcu hud upad turizma v Podčetrtku in Rogaški Slatini. Več v novici tukaj

20:50 Slovenski škofje bodo v ponedeljek, 4. maja 2020, ponovno odprli cerkve za udeležbo vernikov pri svetih mašah in drugih bogoslužjih. Pogoji za udeležbo vernikov pri sveti maši bodo razkuževanje rok pred vstopom v cerkev ter obvezna nošnja mask. V ta namen bodo škofje izdali posebna navodila, v katerih bodo zapisana določila za prejem zakramentov (sveta spoved, krst, poroka, bolniško maziljenje). Navodilo bo javno objavljeno v četrtek, 30. aprila 2020,

19:45 Z 29. aprilom se lahko opravljajo storitve nepremičninskega posredovanja ter dimnikarske storitve, ponovno bodo odprte knjižnice, galerije in muzeji.

Od 4. maja pa se lahko opravljajo storitve izdelave in popravil na področju tekstilne, obutvene in usnjarske dejavnosti ter izdelava ključev, storitve na področjih fotografske dejavnosti, fotokopirnice, urarstvo in zlatarstvo ter strežba izključno na terasah in vrtovih gostinskih lokalov (na prostem).

18:20 V zadnjih 24 urah se je v celotni Sloveniji število okuženih z novim koronavirusom povišalo za šest oseb, od tega so štiri 4 osebe zbolele v domu starejših oskrbovancev (DSO) v Šmarju pri Jelšah.

15:30 Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je potrdila, da se bodo v najboljšem primeru vzgojno-izobraževalne ustanove odprle 11. maja, vendar zagotovil za to zaenkrat še ne more dajati.

15:05 Včeraj do polnoči je bilo opravljenih 51.470 testiranj, od tega je bilo 1.419 pozitivnih testov. Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, gre za 1.408 oseb (623 moških in 785 žensk). Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, štiri osebe pa so testiranje opravile v tujini. Stanje po občinah (Šmarje 172, Rogaška 43,…) najdete tukajpo regijah pa v spodnjem grafu:

15:00 Jutri, 29. aprila, se bo sprostil ukrep začasne prepovedi prisotnosti spremljevalca pri porodu. Prisotnost spremljevalca bo dovoljena le pod pogoji, ki jih najdete tukaj.

14:00 Slatinski policisti v tedenskem poročilu poročajo o primeru nedovoljenega zbiranja na javni površini. Več tukaj

11:35 Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 27. 4. 2020 (00:00-24:00):

  • Št. testiranj: 683
  • Št. pozitivnih: 6, skupaj 1408
  • Št. hospitaliziranih: 78
  • Št. oseb na intenzivni negi: 24
  • Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 2
  • Število umrlih: 3, skupaj 86

10:35 Samozaposleni, kmetje, družbeniki in verski uslužbenci morajo IZJAVO preko eDavkov vložiti do konca aprila, če želijo oprostitev za marčevske (od 13. 3. 2020 dalje) in aprilske prispevke, ki sicer zapadejo v plačilo 20. 4. in 20. 5. 2020. Če želijo oprostitev majskih prispevkov, ki sicer zapadejo v plačilo 20. 6. 2020, je rok za predložitev IZJAVE 31. 5. 2020.

10:00 Šmarski občinarji po praznikih na delo spet v polni sestavi. Več v novici tukaj

PONEDELJEK, 27. 4. 2020

19:25 Na območju Savinjske regije regije so potrjene okužbe v 25 občinah. Po treh dneh stabilnega, nespremenjenega stanja se je v zadnjih 24 urah COVID+ povečalo za eno osebo in je 301. Danes je bilo na območju Savinjske regije skupaj angažiranih 211 pripadnikov sil ZRP.


19:20
V domu upokojencev Šmarje pri Jelšah so potrdili pozitiven test pri eni osebi.


19:15
V Splošni bolnišnici Celje je hospitaliziranih 10 oseb, od tega na oddelku COVID šest bolnikov in na intenzivni negi trije bolniki.


19:10
V občini Rogaška Slatina  s pomočjo pripadnikov CZ, prostovoljci, redarskimi službami in policijo izvajajo poostrene nadzore pohodnih poti in turističnih točk v občinah.

 16:00 Včeraj do polnoči je bilo opravljenih 50.644 testiranj, potrjeno okuženih je bilo 1.402 oseb (621 moških in 781 žensk). V občinah na območju KiO je potrjena samo ena nova okužba in sicer v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah Stanje po občinah najdete tukajpo regijah pa v spodnjem grafu:

10:50 Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 26. 4. 2020 (00:00-24:00):

  • Št. testiranj: 624
  • Št. pozitivnih: 6, skupaj 1402
  • Št. hospitaliziranih: 80
  • Št. oseb na intenzivni negi: 22
  • Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 0
  • Število umrlih: 1, skupaj 83

10:45 V Nacionalni raziskavi o razširjenosti COVID-19 je bilo do 26. aprila izvedenih skupno 1037 testiranj, samo včeraj pa 197 testiranj. Pri 1 osebi (skupno) je bila potrjena okužba.

NEDELJA, 26. 4. 2020

15:50  Včeraj do polnoči je bilo opravljenih 49.813 testiranj, od tega je bilo 1.407 pozitivnih testov. Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, gre za 1.396 oseb (617 moških in 779 žensk). Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, štiri osebe pa so testiranje opravile v tujini. Stanje po občinah (Celje 19,…) najdete tukaj, po regijah pa v spodnjem grafu:

12:00 Aktualni podatki o epidemiji novega koronavirusa za soboto 25. april 2020 do 24. ure:

  • 7 novih okužb + 1 pozitivna oseba iz vseslovenske covid-19 raziskave, skupaj potrjeno okuženih 1396
  • 794 opravljenih testiranj
  • 1 umrli bolnik
  • 80 hospitaliziranih
  • 23 na intenzivni negi
  • 2 bolnika odpuščena iz bolnisnic

6:00: Kot vsako nedeljo v obdobju koronavirusne krize tudi tokrat na Kozjansko.info ob 9h v živo nedeljska maša s cerkve Marije Vnebovzete v Šmarju pri Jelšah. Ter povezave do video maš na Ponikvi, v Rogaški Slatini in v Bistrici ob Sotli. Mašo lahko spremljate v tej novici.

SOBOTA, 25. 4. 2020

18:20 Na območju Savinjske regije so potrjene okužbe v 25 občinah. Že tretji dan zapored je stanje v regiji nespremenjeno oz. ni povečanih primerov COVID+. Največje število okuženih oseb je še vedno na območju občine Šmarje pri Jelšah in v tamkajšnjem DSO. Danes je bilo skupaj angažiranih 293 pripadnikov sil ZRP v regiji

18:15 V Splošni bolnišnici Celje je za koronavirusom hospitaliziranih je 9 oseb, od tega na oddelku COVID šest bolnikov in na intenzivni negi trije bolniki, ena oseba je bila odpuščena.

15:00 Včeraj do polnoči je bilo opravljenih 48.179 testiranj, do sedaj je bilo pozitivnih 1.388 oseb (614 moških in 774 žensk). V osmih občinah Kozjansko-obsoteljskega včeaj ni bilo nobene nove potrjene okužbe. Stanje po občinah najdete tukaj, po regijah pa v spodnjem grafu:

12:00 Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 24. 4. 2020 (00:00-24:00):

  • Št. testiranj: 1161
  • Št. pozitivnih: 15, skupaj 1388
  • Št. hospitaliziranih: 77
  • Št. oseb na intenzivni negi: 23
  • Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 4
  • Število umrlih: 1, skupaj 83

9:00 Na prvomajski predvečer letos ne bo kresovanj, razloga pa sta dva. Več tukaj

PETEK, 24. 4. 2020

20:00 Pripravili smo obširnejši pregled, kaj se glede širjenja koronavirusa dogaja po občinah, zdravstvenih domovih, v šmarskem Domu upokojencev … Več v novici TUKAJ

19:55 Vlada Republike Slovenije se je na današnji dopisni seji seznanila s strokovno oceno posvetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje o strokovni utemeljenosti prepovedi iz Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin in odločila, da se ti ukrepi oziroma prepovedi še naprej uporabljajo.

19:50 Na območju Savinjske regije so potrjene okužbe v 25 občinah. Že drugi dan zaporedoma je stanje v regiji nespremenjeno oz. ni povečanih primerov +COVID. Največje število okuženih oseb je še vedno na območju občine Šmarje pri Jelšah in v tamkajšnjem DSO. Danes je bilo v regiji angažiranih 388 pripadnikov sil ZRP na območju Zahodno Štajerske.

19:40 V Splošni bolnišnici Celje je hospitaliziranih 11 oseb, od tega na oddelku COVID šest bolnikov in na intenzivni negi pet bolnikov, ena oseba je umrla. Pred SB Celje je postavljen šotor za izvajanje dekontaminacije reševalcev in njihove opreme. Dodatno imajo zagotovljeno 30 postelj na oddelku za intenzivno nego.

15:40 Pred domovi za starejše so danes izvedli 15-minute proteste, med drugim tudi v Šentjurju. Več tukaj

14:40: Od ponedeljka naprej se boste spet lahko (civilno) poročili. To bo mogoče v okrnjeni zasedbi in sicer bodo poleg mladoporočencev bodo lahko prisotni še matičar in/ali načelnik upravne enote v vlogi pooblaščenca. Če bo poroka izvedena na prostem, bosta lahko prisotni tudi priči, v primeru, da bo obred potekal v zaprtem prostoru, pa bo o prisotnosti prič odločilo vodstvo posamezne upravne enote (glede na velikost prostora). Če bodo mladoporočenca in priči za dostop do lokacije morali prečkati občinsko mejo, jim bo upravna enota izdala posebno potrdilo

14:11 Povprečnina za občine se za čas od 1.  januarja naprej dviguje iz 589,11 evrov na 623,96 €

14:00: Minister Počivalšek se brani pred obtožbami o političnih pritiskih pri nabavi zaščitne opreme. Več v novici tukaj.

12:00 Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 23. 4. 2020 (00:00-24:00):

  • Št. testiranj: 1315
  • Št. pozitivnih: 7, skupaj pozitivnih 1373
  • Št. hospitaliziranih: 78
  • Št. oseb na intenzivni negi: 24
  • Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 4
  • Število umrlih: 1,skupaj umrlih 80

9:30 Finančna uprava bo danes izplačala mesečni temeljni dohodek prvim samozaposlenim, ki so zaradi epidemije novega koronavirusa imeli izpad prihodkov. Do pomoči so po veljavnem zakonu upravičeni tisti, ki so marca imeli vsaj 25-odstotno zmanjšanje prihodkov v primerjavi s februarjem oz. aprila ali maja vsaj 50-odstotno zmanjšanje prihodkov v primerjavi s februarjem.

Enaka pomoč je predvidena tudi za kmete, družbenike in verske uslužbence. Za marec bodo prejeli 350 evrov temeljnega dohodka, za april in maj pa po 700 evrov. Denar bo izplačevala Finančna uprava RS

ČETRTEK, 23. 4. 2020

19:10 V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je stanje stabilno. Po podatkih NIJZ se v zadnjih 24 urah število okuženih ni povečalo. Pomoč pri oskrbi v DSO je izvajalo 22 oseb.

19:05 V Splošni bolnišnici Celje je hospitaliziranih 13 oseb, od tega na oddelku COVID osem bolnikov in na intenzivni negi pet bolnikov, odpuščena je bila ena oseba. Dodatno imajo zagotovljeno 30 postelj na oddelku za intenzivno nego.

19:00 Po podatkih NIJZ so na območju Savinjske regije potrjene okužbe v 25 od 33 občin. Število okuženih se v zadnjih 24 urah ni povečalo in jih je na območju ZŠ regije skupno 300. Danes je bilo skupaj angažiranih 396 pripadnikov sil ZRP na območju Zahodno Štajerske.

15:00 Včeraj do polnoči je bilo opravljenih 45.703 testiranj, od tega je bilo 1377 pozitivnih testov. Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, gre za 1366 oseb (606 moških in 760 žensk). Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, štiri osebe pa so testiranje opravile v tujini. Stanje po občinah (Šmarje 167, Rogaška 43, Šentjur 14…) najdete tukaj, po regijah pa v spodnjem grafu:

13:40 Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 22. 4. 2020 (00:00-24:00):

  • Št. testiranj: 1268, skupaj testiranih 45.703
  • Št. pozitivnih: 13, skupaj pozitivnih 1366
  • Št. hospitaliziranih: 80, dva manj kot dan prej
  • Št. oseb na intenzivni negi: 23, eden manj kot dan prej
  • Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 6, dva manj kot dan prej
  • Število umrlih: 0, skupaj umrlih 79

10:00 Nacionalni inštitut za javno zdravje bo po novem na predlog zdravstvene inšpekcije policiji pošiljal osebne podatke ljudi, ki jim je bil v povezavi z novim koronavirusom odrejen ukrep osamitve, karantene ali obveznega zdravljenja. Gre za ime, enotno matično številko občana, naslov in podatke o osebnem zdravniku. Policija bo preverjala, ali se ukrepi spoštujejo, in o kršitvah obveščala NIJZ.

SREDA, 22. 4. 2020

19:45  Na območju Savinjske regije so potrjene okužbe v 25 občinah, ena več kot včeraj. Število okuženih se je v zadnjih 24 urah povečalo za eno osebo in jih je na območju ZŠ regije skupno 300. Danes je bilo skupaj angažiranih 404 pripadnikov sil ZRP.

19:40  Šmarje pri Jelšah: v Domu upokojencev Šmarje je stanje stabilno. V zadnjih 24 urah se je število okuženih povečalo za 1 osebo. Pomoč pri oskrbi v DSO je izvajalo 22 oseb.

19:30 V Splošni bolnišnici Celje je hospitaliziranih 13 oseb, od tega na oddelku COVID osem bolnikov in na intenzivni negi pet bolnikov, odpuščena je bila ena oseba.

15:00 Včeraj do polnoči je bilo opravljenih 44.435 testiranj, od tega je bilo 1364 pozitivnih testov. Do sedaj je bilo pozitivnih  1353 oseb (602 moških in 751 žensk). Na območju občin Kozjanskega in Obsotelja (razen ene v šmarskem domu) ni bilo potrjene nobene nove okužbe. Več podatkov po občinah najdete tukaj, po regijah pa v spodnjem grafu:

13:55 Vlada predstavila ukrepe za blažitev neizbežne gospodarske krize. Med drugim namenja občinam več denarja iz povprečnin. Finančni minister svari, da se lahko zanašamo samo nase. Več v novici tukaj

12:00 Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 21. 4. 2020 (00:00-24:00):

  • Št. testiranj: 1459, skupaj testiranih 44.435
  • Št. pozitivnih: 9, skupaj pozitivnih 1353
  • Št. hospitaliziranih: 82, pet manj kot dan prej
  • Št. oseb na intenzivni negi: 24, eden manj kot dan prej
  • Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 8, štirje več kot dan prej
  • Število umrlih: 2, skupaj umrlih 79

TOREK, 21. 4. 2020

20:40 V šmarskem Domu upokojencev je stanje stabilno. Po podatkih NIJZ se v zadnjih 24 urah število okuženih povečalo za 2 osebi, skupno. Pomoč pri oskrbi v DSO izvajalo 17 oseb.

20:35 V Splošni bolnišnici Celje je hospitaliziranih je 15 oseb, od tega na oddelku COVID 9 bolnikov in na intenzivni negi šest bolnikov, odpuščene so bile 3 osebe.

20:30 Število okuženih se je na območju Savinjske regije v zadnjih 24 urah povečalo za 3 osebe in jih je skupno 299. Danes je bilo skupaj angažiranih 432 pripadnikov sil ZRP na območju Zahodno Štajerske.

16:40 V Šmarju pri Jelšah je po besedah župana situacija stabilna, sam pa si želi nekaterih ukrepov. Več tukaj

15:25 Tudi ta teden vas Knjižnica Šmarje pri Jelšah vabi v njihovo virtualno družbo. Vsebine, ki se odvijajo v njihovi knjižnici – kulturnem domu prenašajo do vas preko Youtube kanala Knjižnice Šmarje pri Jelšah TUKAJ. Obenem sporočajo, da v Knjižnici Šmarje pri Jelšah in vseh njenih enotah pričenjajo z izposojo gradiva v posebnih razmerah. Vsi, ki karkoli potrebujete, pokličite v vaše matične knjižnice ob delovnikih med 9. in 12. uro in se s knjižničarkami dogovorite za prevzem gradiva.

15:20 Včeraj do polnoči je bilo opravljenih 42.976 testiranj, od tega je bilo 1355 pozitivnih testov. Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, gre za 1344 oseb (597 moških in 747 žensk). Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, štiri osebe pa so testiranje opravile v tujini. Stanje po občinah najdete tukaj, po regijah pa v spodnjem grafu:

11:30 Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so vendarle pripravili elektronsko vlogo za izvedbo nakazil enkratnega solidarnostnega dodatka študentom. Dosegljiva je na portalu eUprava – rok za oddajo pa ne zastara. Trenutno sicer prihaja do rednih preobremenitev sistema eUprava. Več v novici.

11:10 Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 20. 4. 2020 (00:00-24:00):

  • Št. testiranj: 1174, skupaj testiranih 42.976
  • Št. pozitivnih: 9, skupaj pozitivnih 1344
  • Št. hospitaliziranih: 87, eden manj kot dan prej
  • Št. oseb na intenzivni negi: 25
  • Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 4
  • Število umrlih: 0, skupaj umrlih 77

10:05 V Šmarju pri Jelšah in bližnjih krajih je v zadnjem tednu veliko klikov deležna Facebook skupina Šmarski argo, o kateri smo pripravili prispevek z dodano satirično vrednostjo. Več tukaj

6:10 Rok za prijavo za vpis kandidatov v srednje šole in dijaške domove v naslednjem šolskem letu, ki je bil s prvotnim rokovnikom določen za 2. april 2020, je bil prestavljen in bo določen naknadno. Še nekaj drugih datumov za šolarje, dijake in študente najdete tukaj.

PONEDELJEK, 20. 4. 2020

17:37 V Splošni bolnišnici Celje je hospitaliziranih 18 oseb, od tega na oddelku COVID 12 bolnikov in na intenzivni negi šest bolnikov, odpuščena je bila ena oseba.

17:30 V šmarskem domu upokojencev je stanje stabilno. Po podatkih NIJZ se v zadnjih 24 urah število okuženih povečalo za eno osebo. Pomoč pri oskrbi v Somu je izvajalo 19 oseb.

17: 25 Število okuženih se je v zadnjih 24 urah na območju Savinjske regije povečalo za eno osebo in jih je skupno 296. Največ okuženih  oseb je na območju občine Šmarje pri Jelšah in v tamkajšnjem DSO. V vseh 33 občinah ZŠR se izvaja dežurstvo oz. delovanje občinskih štabov CZ v dnevnem času in izvajajo se vsi potrebni ukrepi in naloge. Danes je bilo na območju Savinjske regije skupaj angažiranih 438 pripadnikov sil ZRP.

17:20: Trgovine Kea odslej tudi s spletno trgovino. Več tukaj.

11:45 Med spremembami PKP1 je tudi enkratni solidarnostni dodatek za kmetice nad 65 let v višini 150 EUR, je na tviterju sporočila kmetijska ministrica Aleksandra Pivec.

11:35 Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 19. 4. 2020 (00:00-24:00):

  • Št. testiranj: 537, skupaj testiranih 41.802
  • Št. pozitivnih: 5, skupaj pozitivnih 1335
  • Št. hospitaliziranih: 88, dva manj kot dan prej
  • Št. oseb na intenzivni negi: 26
  • Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice:1
  • Število umrlih: 3, skupaj umrlih 77

8:30 V šmarskem Domu upokojencev je stanje stabilno. Po podatkih NIJZ se v zadnjih 24 urah število okuženih povečalo za eno osebo, za posledicami obolelosti s koronavirusom je preminula ena oseba. Pomoč pri oskrbi v DSO je izvajalo 14 oseb.

8:00 V Splošni bolnišnici Celje je hospitaliziranih  19 oseb, od tega na oddelku COVID 13 bolnikov in na intenzivni negi šest bolnikov, odpuščene sta bili dve osebi, sprejeta ena oseba. Pred SB Celje je postavljen šotor za izvajanje dekontaminacije reševalcev in njihove opreme.

7:45  Število okuženih v občinah Savinjske regije se je v zadnjih 24 urah povečalo za 6 oseb in jih je na območju ZŠ regije skupno 295.

7:30 Slovenija začenja raziskavo o razširjenosti COVIDA-19 med prebivalstvom. Vabila za sodelovanje so že bila razposlana 3000 prebivalcem Slovenije, ki jih je iz registra prebivalcev naključno izbral Statistični urad Republike Slovenije. Ekipe, ki bodo pri sodelujočih v raziskavi jemale bris in vzorce krvi, naj bi šle na teren že danes. Testiranja naj bi opravili v tednu dni, rezultate raziskave pa nameravajo pripraviti še pred 1. majem.