Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladim Slatinčankam zlato turistično priznanje za nalogo o domači kulinariki (video)


Na letošnjem festivalu Turizmu pomaga lastna glava, ki ga pripravlja Turistična zveza Slovenije med 87 osnovnimi šolami sodeluje tudi II. OŠ Rogaška Slatina katere ekipa je za svojo turistično nalogo prejela zlato priznanje.

V sklopu letošnje teme Okusni zakladi so mladi v turističnih nalogah in promocijskih spotih predstavili zamisli za nove kulinarične spominke, ki  lahko pripomorejo k večji prepoznavnosti destinacije.

Mlade Slatinčanke skupaj z mentoricami; foto: VIZ. II. OŠ Rogaška Slatina

Tako so Alana Šućur, Iza Kunštek, Jasmina Turnšek, Izza Peer in Taja Jost pripravile nalogo z naslovom “Okusi, odkrij, ohrani – naš kraj v vsakem grižljaju”.

Prav tako so si dekleta prislužila še zmago na zabavnem kvizu o poznavanju ostalih turističnih krajev in njihovih izdelkov. Za njihov uspeh so zaslužne tudi mentorice Barbara Lazički, Maja Marija Minih in Branka Unverdorben.

Ob nalogi je nastal tudi triminutni promocijski spot:

Slatinska ekipa se bo predstavila tudi na zaključni prireditvi.

Povzetek seminarske naloge:

Raziskovalna naloga se osredotoča na ustvarjanje edinstvenega trajnostnega kulinaričnega spominka, ki smo ga poimenovali Sladke Pegazove skrivnosti in združuje lokalne sestavine ter okolju prijazno embalažo. Združuje dva okusna kulinarična spominka, Pomonino srce in Apolonove mehurčke. Spodbujamo razmišljanje o trajnostni naravnanosti in skozi izbrano recepturo odražamo bogastvo svojega domačega kraja. Elementi tradicionalne in sodobne kulture se prepletajo z mitologijo Rogaške Slatine. V družbi boginje Pomone in Apolona vas popeljemo v osrčje biserov Rogaške Slatine, ki zajemajo obisk krilatega konja Pegaza, arhitekturne dediščine (Kristalne dvorane in Paviljona Tempel) ter naravnih danosti (Ivanov vrelec ter turizem na podeželju, Pomona). Kulinarično doživetje se povezuje tudi z lokalnimi športnimi dejavnostmi, kot so npr. Rogaški tek. Skozi trženje in promocijo svojega izdelka prispevamo k večji prepoznavnosti Rogaške Slatine. Raziskovalna naloga pa je tudi korak k bolj zeleni prihodnosti, saj upamo, da bo naše delo spodbudilo tudi druge k razmišljanju o lokalnih proizvodih in zmanjšanju odpadkov.

Povezava k seminarski nalogi