Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 26. 7. do 1. 8. 2021 (več povoženj divjadi, žalitve in grožnje,…)


ODVZETO VOZNIŠKO DOVOLJENJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

26.7.2021 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa odredili preizkus alkoholiziranosti udeleženki cestnega prometa, kateri je preizkus z elektronskim alkotestom pokazal prekoračeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Voznici je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, prav tako ji je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper njo je bil podan obdolžilni predlog na pristojno OS.

ŽALITVE IN GROŽNJE

26.7.2021 se je na PP zglasila občanka in naznanila, da ji je znanec izrekel žaljivke in grožnje zoper njeno telo, zaradi česar se je počutila prestrašeno in užaljeno. Zoper kršitelja bo uveden

prekrškovni postopek.

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

28.7.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju občine Šmarje pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila v križišču lokalnih cest izsilila prednost drugi voznici osebnega avtomobila, zaradi česar je med vozili prišlo do trčenja. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

V REŽI BANKOMATA POZABILA DENAR

29.7.2021 je občanka sporočila, da je v reži bankomata na območju občine Kozje našla denar, ki ga je neznana oseba po dvigu pozabila vzeti iz reže bankomata. V zvezi dogodka policisti PP Šmarje pri Jelšah še zbirajo obvestila o osebi, ki je denar pozabila v reži bankomata.

PROMETNI NESREČI I. KATEGORIJE 

30.7.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o dveh prometnih nesrečah na območju občine Šmarje pri Jelšah in občine Kozje. Vzroka prometnih nesreč sta bila izsiljevanje prednosti v križišču in v drugem primeru vožnja na prekratki varnostni razdalji. Kršiteljema sta bila izdana  plačilna naloga.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

31.7.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Kozjanskega. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na silo vstopil v notranjost stanovanjske hiše v času odsotnosti lastnika in iz nje odtujil več kosov strelnega orožja, ki jih je imel lastnik pravilno hranjene v stanovanjski hiši. Policija za storilcem še poizveduje.

POVOŽENJE DIVJADI

V času od 26.7. do 1.8.2021 so policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali šest dogodkov povoženja divjadi.