Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

1. On-line šahovski turnir Kozjansko v letu 2021


Ker zaradi epidemije koronavirusa šahovska tekmovanja v živo še vedno niso mogoča, je Športna zveza Kozje razpisala že tretjo serijo On-line turnirjev Kozjansko, prvo v letu 2021.

Serija bo sestavljena iz desetih turnirjev, ki bodo potekali vsako drugo sredo med 13. januarjem in 19. majem, ob 18. uri, na portalu chess.com. Prvega turnirja, v sredo 13. januarja, se je udeležilo 16 šahistov, ki so odigrali sedem krogov v tempu pospešenega šaha.

Zmagovalec prvega turnirja je postal Bor Gradišek, član Celjskega šahovskega kluba iz Kozjega, ki je zbral šest točk. Pol točke manj je na drugem mestu osvojila Inti Maček iz Šahovskega kluba Komenda, tretji pa je bil Mojmir Cilenšek iz Petrovč s petimi točkami. To je bil že deveti zaporedni turnir On-line Kozjansko, ki ga je Mojmir zaključil na tretjem mestu!

Zmagovalec Bor Gradišek je bil najboljši tudi v starostni kategoriji do 15 let, v kateri je drugo mesto osvojil četrtouvrščeni Svit Gorjup iz Šahovskega društva Slovenske Konjice, tretje pa Jaka Štorman iz Šahovskega kluba Braslovče. V kategoriji do 12 let je bila najboljša Inti Maček, druga je bila Anja Beber iz ŠK Postojna, tretji pa Luka Štorman iz ŠK Braslovče. V kategoriji do 9 let je tokrat nastopil le en šahist, Anže Daničič iz ŠK Triglav Krško, ki je osvojil skupno sedmo mesto.  Glede na to, da gre za prvi turnir v seriji desetih, je seveda vrstni red skupnega seštevka enak vrstnemu redu prvega turnirja. (R.G.)