Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Badminton sezona zaključena z razburljivim finalom posameznikov


Tudi deveta sezona Lige v badmintonu IBS Shop Kozjansko, v organizaciji Športne zveze Kozje, se je zaključila s tradicionalnim turnirjem posameznikov – igralcev lige.

Zaključni turnir se je v Večnamenskem centru Kozje odvil včeraj, udeležilo pa se ga je rekordno število igralcev – 21.

Kot je zapisal Roman Gradišek iz ŠZ Kozje, so bili v predtekmovanju igralci razdeljeni v šest skupin po tri ali štiri igralce, znotraj katerih so se pomerili vsak z vsakim. Najboljša dva iz vsake skupine sta se uvrstila v zaključne dvoboje na izpadanje.

Po dveh krogih takšnega sistema sta se v polfinale uvrstili po dva igralca ekipe ŠD Kozje IST Avtodeli in SK Igraj Sevnica 1. Šestkratni zmagovalec Blaž Hartl se je v polfinalu pomeril z Goranom Škerlom, medtem ko se je lani drugouvrščeni Damir Škerl pomeril z Leonom Geršakom. Blaž se je še enkrat več uvrstil v finale, Leon pa je preprečil, da bi tam gledali ponovitev lanskega finala, saj je premagal Damirja. V tekmi za tretje mesto sta se tako pomerila brata Škerl iz Sevnice, še enkrat več pa je zmagal starejši Damir.

V finalu je bilo moč videti zanimiv dvoboj dveh igralcev iz Kozjega. Blaž je zanesljivo dobil prvi niz, v drugem je Leon pripravil preobrat in rezultat izenačil, v tretjem pa je bil ponovno boljši izkušenejši Blaž in osvojil že svojo sedmo zmago na zaključnih turnirjih.