Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Izjemno aktivna Športna zveza Kozje v tretje desetletje delovanja


Ena najbolj aktivnih športnih organizacij na našim območju je Športna zveza Kozja, ki po novem združuje 10 društev. ŠZ Kozje, ki je bila ustanovljena pred 20 leti, je znana tudi po uspešni organizaciji tekmovanj v različnih športnih, kjer sodelujejo ekipe in posamezniki s širšega območja.

ŠD Zeče; foto: ŠZK

Konec marca so se člani ŠZK zbrali na redni skupščini in v svoje vrste sprejeli Športno društvo Zeče. Njihova košarkarska ekipa je bila v prvem letu zelo uspešna, saj je bila najboljša v veteranskem košarkarskem tekmovanju, ki ga je organizirala ŠZK.

Namiznoteniški utrinek; foto: ŠZK

Zveza je v minulem letu večinsko izpolnila zastavljen program dela. Izpeljali so osem različnih ligaških tekmovanj, konec leta pa se je začelo še deveto – liga v odbojki. Izpeljana ni bila le letna liga malega nogometa za člane, saj je bilo premalo zainteresiranih ekip. Poleg lig so organizirali še turnirje v tenisu za otroke, občinsko in področno prvenstvo v badmintonu za osnovnošolce ter področno za srednješolce. Prvič so ob dnevu slovenskega športa pripravili tudi športno druženje članov vseh športnih društev v občini, ki pa je bilo bolj slabo obiskano. Predsednik Roman Gradišek je poleg poročila o delu podal še finančno poročilo, obe poročili pa je skupščina soglasno potrdila.

Malonogometni utrinek; foto: ŠZ Kozje

Ker je članom organov zveze potekel štiriletni mandat, so predstavniki društev izvolili novo vodstvo, ki pa je v večini ostalo isto kot do zdaj. Predsednik upravnega odbora je tako še v šestem mandatu ostal Roman Gradišek, podpredsednik Jernej Jagrič, tajnik Jože Zajc ter člana upravnega odbora Blaž Hartl in Primož Ivanc. Po ena sprememba je v nadzornem odboru in disciplinski komisiji. Nadzorni odbor sestavljajo Matej Kovačič, Jernej Polak in Robert Kunej, disciplinsko komisijo pa Ervin Perčič, Miran Posteržin in David Firšt.

Predsednk ŠKZ s predstavniki ekip s pokali; foto: ŠZ Kozje

V letošnjem letu bo zveza ponovno organizirala vsa obstoječa tekmovanja, poleg tega pa bo sodelovala še pri dveh odmevnih in zahtevnih prireditvah. 27. maja bo v Kozje ponovno prišla Slovenska olimpijska bakla, med 20. in 21. junijem pa bo zveza soorganizirala 46. srečanje mladih športnikov iz obmejnih dežel v Podčetrtku in Kozjem.  Prisotni na skupščini so se strinjali, da bi tudi letos ohranili športno druženje ob dnevu slovenskega športa, predlagali pa so tudi, da bi poskusili oživiti še poletne turnirje v košarki in odbojki na mivki ter jim dodali še turnirje v malem nogometu za otroke.