Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Okužba potrjena pri zaposleni v upravi Vrtca Šentjur. Vrtec ostaja odprt


Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 1096 testiranj, potrjenih 38 okužb z novim koronavirusom, od tega 8 na Celjskem.

V občini Celje so včeraj po podatkih Covid-19 Sledilnika potrdili 2 novi okužbi, prav tako dve so potrdili v Velenju, po eno pa so potrdili v občinah Laško, Štore, Šentjur in Rogaška Slatina.

Največ novih okužb so v četrtek potrdili v občini Ljubljana sicer devet, tri v Trebnjem, po dve v Celju, Velenju, Vrhniki in Gornji Radgoni, po eno okužbo pa v občinah Rogaška Slatina, Šentjur, Dravograd, Lendava, Grosuplje, Lukovica, Vodice, Dolenjske Toplice, Laško, Štore, Izola, Brežice, Mirna, Kostanjevica na Krki, Muta, Grad, Poljčane in Škocjan.

Največ včeraj okuženih je v starostni skupini 15-24 let (12 oseb) in 45-54 (10 oseb). Včeraj je umrla ena oseba s covid-19.

Kot so danes sporočili iz vrtca so bili obveščeni, da imajo v Vrtcu Šentjur, enota Hruševec, potrjeno okužbo s koronavirusom pri delavki na upravi. Zato so vzpostavili kontakt z NIJZ, ki jim je podal navodila za nadaljnje ukrepanje.

“Po posvetovanju z epidemiologom, smo obvestili vse ki so bili v neposrednem stiku z zaposleno, pri kateri je bila potrjena okužba, saj jim bo predvideno s strani NIJZ predlagana karantena. Vsi ostali zaposleni in otroci lahko po navodilih NIJZ normalno prihajajo na delo oz. obiskujejo vrtec, saj enota Hruševec posluje po običajnem poslovalnem času. Merilo za karanteno je po navodilih NIJZ samo daljši neposredni stik z okuženo osebo,” so zapisali v šentjurskem vrtcu.

Dodali so, da v vseh enotah vrtca izvajajo higienska priporočila za preprečevanje širjenja možnosti okužbe s SARS-CoV-2, v enoti Hruševec pa bodo izvedli še dodatne poostrene ukrepe po navodilih NIJZ. Nacionalni laboratorij bo razkužil prostore, kjer se je okužena zaposlena zadrževala.

“Prosimo vas, da dosledno upoštevate navodila vrtca, ko pripeljete oz. odpeljete otroka. Pozorni bodite tudi na zdravstveno stanje in v primeru pojava bolezenskih znakov, otroka obdržite doma ter vzpostavite kontakt s pediatrom, ki vam bo dal nadaljnja navodila. Prav tako v vrtec ne prihajajte starši, ki imate morebitne znake obolenja,” zaključujejo.

Na območju KiO je bilo v zadnjem tednu dni potrjenih 7 novih okužb s Sars-CoV-2, aktivno okuženih je trenutno 12, največ v Šentjurju 7, Šmarje pri Jelšah in Rogaška Slatina imata po dve potrjeno aktivno okuženi osebi, eno pa Rogatec. Največ aktivno okuženih ima v Sloveniji še vedno Ljubljana, in sicer 82, Celje na drugem mestu jih ima 23.

V celotni Savinjski regiji se je število potrjeno aktivno okuženih povečalo za 5 in jih je trenutno 60. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (23) sledijo Šentjur (7), Velenje (5), Žalec (4), Polzela (3), Štore (2), Šmarje pri Jelšah (2), Rogaška Slatina (2), Zreče (2), Rečica ob Savinji (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v Braslovčah, Laškem, Ljubnem, Mozirju, Rogatcu, Taboru, Vojniku in na Dobrni.

V Savinjski regiji od začetka epidemije še niti ene okužbe niso potrdili v občinah Vransko, Gornji Grad, Luče in Solčava.

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 341 (28 več kot včeraj) oseb, hospitaliziranih je 18 bolnikov (11 v UKC Ljubljana, 7 v UKC Maribor). Noben od bolnikov ne potrebuje oskrbe na intenzivni negi. V celjski bolnišnici se trenutno ne zdravi noben covid bolnik. Skupaj je od začetka epidemije v Sloveniji umrlo 130 oseb. Včeraj je umrla ena oseba s covid-19.


B.S., foto: ibt Biro Projektiva