Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarju prva smrtna žrtev zaradi koronavirusa. Število odrejenih samoizolacij poskočilo v Rogaški Slatini


Koronavirus je v šmarskem domu upokojencev zahteval prvo žrtev. V visoki starosti je umrla stanovalka z več pridruženimi kroničnimi boleznimi.

Glede na včeraj je okužba potrjena pri novih petih stanovalcih in eni zaposleni.

Po številu odrejenih samoizolacij s strani zdravnikov ZD Šmarje pri Jelšah  in Šetjur še  vedno prednjačijo občani Šmarja. Se je pa glede na prejšnje dni precej povečalo število samoizoliranih v občini Rogaška Slatina. 

Okužba z virusom COVID-19 predstavlja resno tveganje za osebe s pridruženimi kroničnimi boleznimi, zlasti za starejše osebe. Četrta slovenska žrtev prihaja iz Šmarja pri Jelšah. Po dveh varovancih Doma starejših Metlika je tako v visoki starosti umrla še ena varovanka doma upokojencev, tokrat šmarskega. Vse v Sloveniji umrle osebe so imele pridružene druga bolezenska stanja.

Vsi stanovalci Doma upokojencev so pod nadzorom zdravnikov primarnega nivoja in infektologa, ki dnevno opravlja vizite pri okuženih. Zaposleni doma upokojencev vseskozi poostreno spremljajo zdravstveno stanje in sproti obveščajo svojce.

 V Šmarju skupaj že 440 odrejenih samoizolacij, v Rogaški Slatini 10 novih

Včeraj so zdavniki zdravstvenih postaj ZD Šmarje odredili 61 novih izolacij v občini Šmarje pri Jelšah ter 10 v občini Rogaška Slatina. Dva občana Šmarja sta bila napotena v Celje.

Zdravstveni dom Šentjur je odredil 21 samoosamitev ter 2 napotitvi v bolnišnico.

V Šmarskem zdravstvenem domu so preventivno na koronavirus testirali štiri zaposlene, vsi so bili negativni. Kot sporočajo, imajo  veliko dela v administrativnih ambulantah za odrejanje bolniških odsotnosti in receptov.  Pregledov v nujni pomoči in v infektivni ambulanti ni veliko, morda 20 na dan.  Je pa delo za osebje stresno, ker je zadaj veliko negotovosti.

B. S.