Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Glasbeno-pogovorni večer z Evo Boto: to je bil njen prvi (foto, video)


V torek se je v prostorih Aninega dvora v Rogaški Slatini odvil poseben dogodek – glasbeno-pogovorni večer z izjemno slovensko pevko Evo Boto. Dogodek so v Knjižnici Rogaška Slatina organizirali na čast Svetovnega dneva knjige in Noči knjige, ki sta vsako leto posvečena čarom branja in pomenu literature v naših življenjih.

Noč knjige je edinstven prostovoljni projekt, ki vsako leto združi bralce in ljubitelje knjig v več kot 170 krajih po Sloveniji, v zamejstvu in številnih državah po svetu. Letošnja Noč knjige je bila še posebej posebna, saj je potekala v luči pomembnih obletnic slovenske in svetovne književnosti. Praznovali smo 100-letnico rojstva Ivana Minattija, 120-letnico rojstva Srečka Kosovela in Edvarda Kocbeka ter 460-letnico rojstva velikega Williama Shakespeara.

Tatjana Škorja med njenim recitalom izbranih pesmi
Tatjana Škorja med njenim recitalom izbranih pesmi (Foto: Laura Plevnik)

Poseben čar večeru je dodala tudi gospa Tatjana Škorja, upokojena učiteljica, amaterska gledališka igralka in vodja gledališke skupine v okviru UTŽO pri Ljudski univerzi Rogaška Slatina. Prazniku primerno je recitirala izbrane pesmi in zbirke Ivana Minattija ter Srečka Kosovela, s čimer je občinstvu približala njihovo literarno zapuščino in poudarila pomen njunega dela v slovenski kulturi.

V glasbeno pogovornem večeru, kjer se je Eva Boto kot osrednja gostja večera, s svojim izjemnim glasom in glasbenim talentom predstavila s svojimi največjimi uspešnicami, so obiskovalci spoznali mnoge plati njene umetniške poti. Med drugim so izvedeli o njenih začetkih v glasbeni karieri, njenem preboju na Evroviziji leta 2012 ter o tem, kako se je znašla v vlogi radijske voditeljice na Hitradiu Center.

Eva Boto na pogovornem večeru v Rogaški Slatini
Eva Boto (Foto: Laura Plevnik)

 

Obiskovalcem je Eva Boto med drugim zaupala, da je v Rogaški Slatini njen krstni, premierni glasbeno-pogovorni večer v takšni obliki.

Oglejte si video inserte z večera:

Po glasbenem večeru je beseda prešla na kulturne dogodke, ki jih je lahko pričakovati v prihodnjem mesecu v knjižnici Rogaška Slatina, o katerih nam je nekaj več povedala direktorica knjižnice, mag. Nataša Koražija.

Direktorica knjiznice Rogaska Slatina Natasa Korazija
Direktorica knjižnice Rogaška Slatina Nataša Koražija (Foto: Laura Plevnik)
Dogajanje v knjižnici Rogaška Slatina v maju:

15. maja bo potekala predstavitev knjige Toneta Plevčaka ‘Tu sem doma’, ki med drugim razkriva zgodbo kraja Kostrivnica.

16. maja se bo v sodelovanju z Občino Rogatec in Zavodom za kulturo in turizem Rogatec organiziralo predavanje na temo ”Zdrava uporaba mobilnih aparatov in socialnih omrežij” s predavateljico in psihologinjo doc. dr. Andrejo Poljanec na dvorcu Strmol v Rogatcu

25. maja se bo v Kulturnem centru v Rogaški Slatini odvil slavnosti zaključek ter podelitev priznanj nagrajencem Festivala Pranger. Festival Pranger bo že sedemnajstič zapored del festivalskega dogajanja. Posebej je namenjen mladim literarnim ustvarjalcem in nosi ime ELA, po pisateljici Eli Peroci. Ga. Koražija nam je med drugim še povedala, da so letos v okviru tega prejeli rekordnih 360 prispevkov mladih pesnikov od 1. do 9. razreda.

29. maja pa bo potekala predstavitev knjige dr. Brede Mulec.

Za konec pa smo direktorico povprašali še o njenih preteklih projektih, natančneje o pogovornem popoldnevu z Ano Praznik, ter o čem je bilo na tem dogodku govora:

Ano Praznik smo povabili na zaključek naše bralne značke za najstnike in smo potem iz tega izpeljali to pogovorno popoldne. Z njo smo predebatirali veliko o njeni glasbeni poti, o usklajevanju družinskih obveznosti, tudi nekaj o snemanju Delovne akcije ter o morebitnih težkih trenutkih, ki jih Ana doživlja med srečevanjem s temi družinami ter kako to vpliva na njo,” je še povedala ga. Koražija.