Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župan Podčetrtka na srečanju s podjetniki: Občina Podčetrtek ima odlične pogoje za nadaljnji razvoj (foto, video)


V petek je v zeleni dvorani Aparthotela Rosa potekalo tradicionalno srečanje podjetnikov in obrtnikov, katerega namen je pregled storjenega, zahvala za uspešno sodelovanje in napovedi za prihodnost. Zbrane sta poleg župana nagovorila tudi direktor Term Olimia Florjan Vasle, in Gospodarski minister, Zdravko Počivalšek.

img_2600-custom

Župan Misja je pudaril da je za Občino zelo uspešno leto, da so uspešno poslovali in da je nekaj denarja ostalo, kar pa je vedno dobrodošlo. Tudi podjetnikom in mladim so na občini stali ob strani, sploh tistim ki so aktivni in so za pomoč prosili. Pohvalil je sodelovanje na vseh nivojih in omenil, da ima Podčetrtek odlične pogoje tudi za nadaljnji razvoj. Za prihodnost so v načrtih izgradnja Čistilne naprave, ponovna oživitev Vonarskega jezera, ureditev gradu in njegovega lastništva ter izgradnja družinskega hotela.

img_2609-custom

Direktor Term Olimia Florjan Vasle je predstavil delo v Termah. Leto je bilo zelo uspešno, turizem pa v Podčetrtku kar cveti. Letos je šlo za manj investicijsko leto. Največji problem za poslovanje predstavlja pomankanje kadra, ki ga rešujejo kratkoročno in dolgoročno. Razrešujejo tudi proces digitalizacije delovnih procesov.

img_2613-custom
Tudi Zdravko Počivalšek pa je omenil da je ponosen na poslovanje Term Olimia, in da se turizem v Sloveniji dobro razvija. Gospdarstvo v Sloveniji je stabilno, saj v minulem letu beležijo približno 4.5% rast. Problemi glede kadra ne pestijo le Term Olimia, temveč je to problem celotnega slovenskega gospodarstva. V svojem govoru je minister povedal tudi nekaj o poslovanju Slovenije nasploh, hkrati pa tudi o turizmu. Poudaril je da z gospodarstvom diha cela država.

Nekaj utrinkov govorov si lahko ogledate v naslednjem videoposnetku:

Po končanih govorih je sledil še čas za prijetno druženje in navezovanje stikov ob dobri hrani in pijači.

Ž.L.K.