Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

BoSorok 2019, energičen zaključek sezone (foto, video)


Ob koncu koncertne sezone je v Bistrici ob Sotli na sporedu tradicionalni BoSorok v organizaciji Mladinskega društva Bistrica ob Sotli in tudi letos ni bilo drugače.

Kot vedno se v Mladinskem društvu Bistrica ob Sotli (v nadaljevanju MDBS) potrudijo v svoj kraj pripeljati slovenske avtorske glasbenike. Najprej je pred Klubom metulj nastopil Boštjan Imenšek, nato se je dogajanje preselilo v klub, kjer so nastopili Nesesari Kakalulu. Lepo število poslušalcev je lahko uživalo ob spremljanju zvočnega razvajanja.

bosorok_2019_00
Boštjan Imenšek in Nesesari Kakalulu so razvajali občinstvo na BoSoroku

Nastopajoči

Boštjan Imenšek iz Šmarje pri Jelšah je že vrsto let prisoten na slovenski glasbeni sceni. Po kaljenju v številnih bendih, se je odločil za samostojen projekt. Predstavil je svojo prvo ploščo Looping Blues, katero je posnel v studiu v Bistrici ob Sotli. Ustvarja mešanico bluesa, rocka in na momente noisa. V idiličnem poletnem večeru smo Boštjana, kateri svoj bogati zvok ustvari s kitaro in z looperjem, spremljali pri ustvarjanju kompleksnih igrivih skladb.

In kar Boštjan nima, imajo Nesesari Kakalulu. Številčnost. Devetčlanski bend iz Vrtojbe deluje od leta 2015. Kljub mladosti skupine zvenijo kot odlično uigran orkester. Nenehna komunikacija med posameznimi člani in posledična razigranost na odru te vzdignejo iz stola in ne moreš si pomagati, da ne bi zamigal. Mešanica afrobeata, jazza, funka in južnoameriških ritmov poslušalca hipnotizira in mu nariše nasmeh na obraz. Pozitiva se je razlegla med zbrano občinstvo.

Andrej Černelč, tudi sam navdahnjen glasbenik, nas je povabil na prihajajoče dogodke v okviru MDBS ter povabil k sodelovanju:

Boštjan Imenšek na BoSoroku:

Nesesari Kakalulu na BoSoroku:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski