Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli prejemnik državnega priznanja


20.11.2019 Ljubljana, Gospodarsko razstavišče. Nacionalni posvet mladinskega sektorja sta organizirala URSM in MSS.

Tudi letos so bila v okviru Nacionalnega posveta mladinskega sektorja, ki je potekal danes v Ljubljani, podeljena državna priznanja za izjemne dosežke v mladinskem sektorju za minulo leto.

Državno priznanje v mladinskem sektorju je najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju mladinskega dela oziroma njegove popularizacije, prejmejo pa jih najzaslužnejši posamezniki, organizacije in projekti s področja mladinskega dela.

Letos je državni sekretar iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Štromajer podelil tri priznanja. Eno je šlo v roke Mladinskega društva Bistrica ob Sotli. 

20.11.2019 Ljubljana, Gospodarsko razstavišče. Nacionalni posvet mladinskega sektorja sta organizirala URSM in MSS.

Državno priznanje za prispevek k uveljavljanju mladinskega sektorja – priznanje za kakovostno in uspešno delo v daljšem obdobju je prejel Rafo Pinosa.

Državno priznanje za izvedbo izredno uspešnega oziroma odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju je prejel Celjski mladinski center za projekt mladinske izmenjave »E-ville skupnosti v boju proti sovražnemu govoru in radikalizaciji mladih«.

Državno priznanje za kakovostno in uspešno delo v daljšem obdobju v mladinskem sektorju pa je prejelo Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli. Podeljevalci s v obrazložitvi priznanja, ki je šlo v Bistrico ob Sotli zapisali:

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli je bilo ustanovljeno leta 1999 kot spontana posledica neformalnega druženja mladih v povezavi s programom Kluba Metulj, ki je pozneje postal sedež društva, in kjer se je odvijala njegova redna dejavnost. 20-letno zgodovino delovanja društva zgovorno dokazujejo številni uspešno izvedeni projekti. Naj jih nekaj navedemo: Semena prihodnosti – spodbujanje podjetništva mladih, Dediščina na sodobni način, v katerem so skupaj z občino in OŠ Bistrica ob Sotli ter s partnerji iz Kumrovca raziskali dediščino obeh občin in razvili dvojezično aplikacijo za telefone z operacijskim sistemom Android v okviru projekta Evropska reka, ki so ga izvedli v partnerstvu z mladinskim društvom iz sosednjega hrvaškega Kumrovca in s katerim so spodbujali pomen aktivnega državljanstva in udeleževanja mladih, avtorstvo predloga strategije za mlade v občini Bistrica ob Sotli 2015–2020, Rock ob Sotli, projekt Rast(išče) sreče (2018–2019) in še mnogi drugi. Leta 2019 je občina društvu zaupala upravljanje mladinskega hostla Gabronka, ki je prostor za zanimive prireditve, razstave in druženje mladih. Delo Mladinskega društva Bistrica ob Sotli dragoceno bogati tako Bistrico ob Sotli kot tudi celotno posavsko regijo. Društvo s svojim delovanjem pomembno prispeva k uveljavljanju mladinskega dela, pri čemer upošteva vsa načela mladinskega dela.

20.11.2019 Ljubljana, Gospodarsko razstavišče. Nacionalni posvet mladinskega sektorja sta organizirala URSM in MSS.

foto: Matej Pušnik