Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Hostel Gabronka v Bistrici ob Sotli odprl svoja vrata (foto)


Za Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli (Klub Metulj) je bila minula sobota zelo pomembna. Na ta dan so namreč javno obeležili dogovor o upravljanju Hostla Gabronka, ki ga je z njimi sklenila Občina Bistrica ob Sotli, ki je v zadnjih letih “že odpisano” stavbo spremenila v prelep hostel.

Odgovornost za vodenja tega krasnega objekta, ki se lahko pohvali z 20 ležišči in ki ga je občina zelo lepo prenovila, je torej na ta dan tudi uradno prevzelo Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli.

gabronka-1132 let stara stavba, ki jo je občina pred leti nameravala celo porušiti, je ta vikend zasijala v novi podobi. Bistrica ob Sotli je dobila lepo urejen mladinski hotel z 20 ležišči in infrastrukturo, ki bo omogočala najrazličnejše dejavnosti. Občina Bistrica ob Sotli je upravljanje zaupala svojemu lokalnemu mladinskemu klubu, ki bo skrbel, da bo Hostel Gabronka zaživel in živel z domačini in turisti, ki se bodo ustavili v Bistrici ob Sotli.

Občina je sicer za celovito prenovo pridobila 180 tisoč € evropskih sredstev, sama pa dodala še okoli 15 tisoč € za opremo, občina pa bo nekaj časa krila tudi stroške obratovanja. Prav tako so evropska sredstva za ureditev okolice hostla pridobili tudi v Mladinskem društvu Bistrica ob Sotli. V zadnjem letu pa so se posebej angažirali tudi mladi v kraju, ki so hostlu namenili veliko ur prostovoljnega dela.

Večer odprtja pa je imel še en vsebinski poudarek, s katerim so mladi želeli sporočiti, da bo Hostel Gabronka živel z lokalnim okoljem. Skupina mladih prostovoljk in prostovoljcev Mladinskega društva Bistrica ob Sotli je namreč v okviru projekta (Iz)brane dobrote (projekt ob Evropskem tednu mladih) k sodelovanju pritegnila tudi nekatere ponudnike sonaravnih pridelanih dobrin iz Bistrice ob Sotli in okolice, ki so se predstavili na dogodku in ob dobrotah družili z obiskovalci. Dogodek so popestrile tudi pevke iz vokalne skupine LaVita.

foto: Hostel Gabronka FB

tek-po-smarskih-bregih-klik