Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Šmarje v finalu izbora razvojno najprodornejše slovenske občine


V finalni izbor letošnje raziskave projekta Zlati kamen, ki že osmo leto izbira razvojno najbolj prodorno slovensko občino, se je uvrstila tudi občina Šmarje pri Jelšah.

V slovensko raziskavo za nagrado Zlati kamen je vključenih več kot petdeset ključnih indikatorjev razvojne uspešnosti. Izbor ima vsako leto poseben poudarek na določenih področjih. Letos je to kultura kot gibalo lokalnega razvoja.

Pri izboru organizatorji letno analizirajo oktog 160.000 podatkov iz vseh 212 slovenskih občin. Vse občine razdelijo na štiri geografske dele, ki dajo vsak po tri finalistke, torej skupno 12 občin finalistk.

Letošnje finalistke iz vzhodne Slovenije (ki zajema podravsko in pomursko statistično regijo) so Grad, Ormož in Ptuj.

Iz regije med Koroško in Posavjem (koroška, savinjska, zasavska in posavska statistična regija) so se v finale uvrstile občine Črna na Koroškem, Šmarje pri Jelšah in Zreče.

Finalistke iz osrednje in jugovzhodne Slovenije so Črnomelj, Novo mesto in Trebnje.

Med občinami iz zahodne Slovenije so se v končni izbor uvrstile Pivka, Radovljica in Žiri.

Nagarado Zlati kamen prejme vsako leto razvojno najbolj prodorna občina. Leta 2018 je nagrado prejelo Kočevje. Leta 2017 pa je nagrado dobila občina Podčetrtek.

Regijske zmagovalke in občino, ki bo prejela nagrado Zlati kamen 2019, bodo slovesno razglasili na letošnjem srečanju slovenskih županov in konferenci o razvoju na lokalni ravni Zlati kamen. Dogodek bo v Kristalni palači v ljubljanskem centru BTC v četrtek, 7. marca. Častni govornik ob podelitvi bo predsednik slovenske vlade Marjan Šarec.