Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Rogaška Slatina tudi letos z zlatim ISSO certifikatom


Občina Rogaška Slatina je letos ponovno prejemnica Zlatega ISSO certifikata, ki ga podeljujejo v okviru projekta Zlati kamen.

Izhodišče za podelitev certifikata je indeks ISSO, ki je sestavljen iz 54 kazalnikov: spremlja demografska gibanja, učinkovitost delovanja občine, dinamiko gospodarskega razvoja, stanje na trgu dela in na področju izobrazbe, življenjski standard, stopnjo socialne kohezije in stopnjo okoljske osveščenosti v občini.

Zlati certifikat ISSO lahko pridobijo občine, ki sodijo po skupni vrednosti sestavljenega indeksa v zgornjo tretjino med vsemi občinami v Sloveniji.

Občina Rogaška Slatina je bila na podlagi kazalnikov prepoznana kot ena izmed vodilnih na področju pogojev za življenje in delo, ki jih zagotavlja občanom in podjetjem. V regiji se občina uvršča med prve tri na področju gospodarstva. Na državni ravni občina izstopa na treh ključnih področjih: učinkovitost, gospodarstvo in življenjski standard.

Kot so zapisali pri SBR d.o.o. in Planet GV d.o.o., ki sta organizatorja projekta Zlati kamen, gre za  sistem za spodbujanje in spremljanje razvoja na ravni lokalne samouprave. Zlati kamen po njihovem meri na tisto, čemur so lokalne skupnosti namenjene: zagotavljanju pogojev za dobro življenje.

Priznanje za razvojno najbolj prodorno občino je sicer prejela Murska Sobota.