Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Podčetrtek je razvojno najprodornejša občina Slovenije!


Občina Podčetrtek je prejela novo laskavo priznanje v državnem merilu. V okviru raziskave projekta Zlati kamen, ki že šesto leto izbira razvojno najbolj prodorne slovenske občine, je bila izbrana za najbolj prodorno občino v Sloveniji. Organizaotrji so jo prepoznali kot “zgleden primer za razvojni model uspešnega manjšega kraja.”

V slovensko raziskavo za nagrado Zlati kamen je vključenih več kot petdeset ključnih indikatorjev razvojne uspešnosti, ki se jih primerja skozi zadnja štiri leta, pri čemer organizatorji letno premeljejo okrog 160.000 podatkov iz vseh 212 slovenskih občin.

Leto so prav poseben poudarek namenili turističnem razvoju in pri tem občina Podčetrtek v slovenskem merilu očitno nima konkurence.

“Gonilo razvoja v kraju nista bila kapital in investicije, temveč ljudje z dobro idejo in odprtostjo za sodelovanje. Ne denar in ne beton, ampak ljudje s pametjo in srcem,” so v obrazložitvi nagrade pojasnili organizatorji.

V Podčetrtku so po prepričanju organizatorjev znali izkoristiti večino naravnih danosti in so s pomočjo prepleta najrazličnejših elementov zgradili močno blagovno znamko. Ta se opira na tradicijo zeliščarstva in lekarništva v samostanu Olimje, ki s svojim zeliščnim vrtom in “božjo lekarnico” Podčetrtek umešča kot kraj duhovnega in telesnega zdravja.

Peter Misja: vsi v Podčetrtku delamo skupaj, brcamo na isti gol

Župan Podčetrtka Peter Misja je ob nagradi izjemno počaščen, obenem pa jo razume kot obveznost, da Podčetrtek ohrani in še dodatno razvija tiste kvalitete, ki so komisijo prepričale, da gre za razvojno najuspešnejšo občino v Sloveniji.

Kot poudarja Misja, jim pri tem uspeva predvsem zato, ker “v občini Podčetrtek brez kakršnihkoli prepirov vsi ljudje znamo skupaj brcati na isti gol, skupaj ustvarjati naš kraj, našo občino.”

Kot predsednik Slovenske turistične organizacije sicer zelo dobro pozna tudi preostalih 11 finalistov (regijske zmagovalke so postale občine Cerkno, Kamnik in Lendava) in druge slovenske turistične kraje, za katere pravi, da se izredno dobro razvijajo. Poseben poklon pa je Misja namenil sosedom iz Rogaške Slatine, ki po njegovem mnenju delajo izjemno dobro, premišljeno in razvojno.  

(vir foto: Facebook Petra Misje)

oblast-polsi-klik1