To so najboljši, najzaslužnejši in najbolj perspektivni športniki Rogaške Slatine v letu 2017 (foto, video)

27. 1. 2018 3:24

Športna zveza Rogaška Slatina je na tradicionalni prireditvi v petek, 26. januarja v Kulturnem centru Rogaška Slatina razglasila najboljše športnike slatinske občine za leto 2017. Športnica in športnik leta sta postala Jasmina Zbil in Miha fon

Za športnico leta sta bili nominirani Laura Potisk s Karate kluba Rogaška Slatina in Jasmina Zbil, državna reprezentantka v sedeči odbojki, ki je tudi prejela nagrado. Dolgoletna reprezentantka Zbilova je lansko leto nastopila na evropskem prvenstvu v Poreču na Hrvaškem in osvojila peto mesto.

najsportnik-12-of-53Za športnika leta so bili nominirani Gal Bjelovučić – plavanje, Goran Čuček – Nogometni klub Rogaška, Miha Fon – Košarkarski klub Rogaška in Timotej Jordan – Karate klub Rogaška Slatina. Zmagal je Ljubljančan Fon, ki v slatinskem košarkarskem klubu igra svojo tretjo sezono. Po odhodu Tadeja Fermeta je postal kapetan moštva. Lansko pomlad je bil pomemben člen ekipe, ki je igrala finale Lige Nova KBM. Miha je izredno pozitiven mladenič, predan košarki in na današnji podelitvi so ga krajani »uradno« sprejeli med »Slatinčane«.

Najboljše športno društvo je nogometni klub Rogaška. Članska ekipa trenerja Ibrahima Neskiča si je v lanskem letu priigrala nastop v drugi državni ligi. Zelo uspešni so tudi kadeti NK Rogaška, ki jim je uspelo priti v prvo ligo. Prizadevno skrbijo za športni park in seveda za vaditelje in trenerje, ki vodijo številne mlade v različnih selekcijah.

Naj ekipa v letu 2017 – članska ekipa Košarkarskega kluba Rogaška
V lanskem letu so ponovno igrali finale državnega prvenstva.

najsportnik-53-of-53

Priznanje zaslužni športni delavec je prejel Peter Markovinovič z domačega košarkarskega kluba.  Peter je trener košarke 2. stopnje (strokovni naziv si je pridobil leta 2014) in je v klubu praktično vso svojo kariero. Kot igralec je šel čez vse klubske selekcije in v sezoni 2010/2011 postal celo kapetan članskega moštva.

Po zaključku igralske kariere leta 2011 prevzel vodenje in koordiniranje dela vseh mlajših selekcij v klubu. Je tudi pomočnik glavnega trenerja. Kot njegove največje trenerske uspehe štejemo dvakrat 2. mesto v državi s selekcijo U14 (2011) in s kadetsko ekipo (2017).

Priznanje zaslužni športni delavec  je prejel tudi Pajo Todorović z NK Rogaška, brez katerega si Slatinčani nogometa v Rogaški Slatini ne znajo predstavljati. Nogometu je ostal zvest tudi po stečaju NK Steklar in se boril, da je klub na novo zaživel in preživel. Vrsto let je gonilna sila pri vzdrževanju igrišč in organizaciji tekem. Je eden tistih, ki so s srcem predani klubu.

Priznanje zaslužni športni delavec je prejel še Zdravko Romih s Karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Zdravko je bil ustanovitelj uspešnega karate kluba, ki je lani praznoval 30-letnico obstoja. Dolga leta je bil predsednik in trener v klubu in vzgojil številne državen prvake, na katere je prenašal bogato znanje, ki ga je pridobil v času uspešne tekmovalne poti in na številnih izobraževanjih doma in v tujini. Izkazal se je tudi kot organizator številnih tekmovanj na državni in mednarodni ravni.

Priznanje za uspeh v šolskem športu:

Ekipa ml. deklic in dečkov v smučanju I. OŠ Rogaška Slatina: Mešana ekipa je lani dosegla prvo na območnem prvenstvu v smučanju. To je najvišja raven tekmovanja, saj državnega šolskega prvenstva ni.
Tajša Kunstek in Riard Gashi  II. OŠ Rogaška Slatina: Sta uspešna atleta, lani sta sodelovala
na državnem tekmovnaju, Tajša je lani osvojila 12 mesto v teku 60 metrov, Riard pa 6 mesto v štafeti.
Matjaž Gobec in Miha Brantuša Šolski center Rogaška Slatina: Uspešna smučarja sta se lani udeležila državnega šolskega prvenstva v veleslalomu. Miha je bil peti, Matjaž sedmi.

Perspektivni športniki: Mitja Kuraj, Sara Fijačko – Karate klub Rogaška Slatina, Marcel Lorber, Medej Podlesnik – Nogometni klub Rogaška, Lur Janez PobežinNel Murko –  Košarkarski klub Rogaška, Lina Jerkovič – Košarkarsko društvo Janina, Niko Skubic – Društvo košarkarska šola Rogaška Slatina, Ana Sekirnik – Športno društvo I. OŠ Rogaška Slatina, Grega Zbil, Jakob Žumer – Karate klub Kozjansko in Obsotelje

Oglejte si nekaj utrinkov z dogajanja:

In še fotogalerija:

Žiga Anderlič

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X