Padel zastor na evropsko prvenstvo v badmintonu U17 v Podčetrtku

13. 9. 2021 14:16

V Podčetrtku se je med 3. in 12. septembrom odvijalo Evropsko prvenstvo do 17 let. Na tekmovanju se je pomerilo približno 360 tekmovalcev, z  njimi je pripotovalo še 100 trenerjev in nekaj drugih predstavnikov evropskih zvez.

Zastopanih je bilo več kot 30 evropskih držav. Badmintonska zveza Slovenije je tekmovanje uspešno izpeljala skupaj s podporo Evropske badmintonske zveze (Badminton Europe).

Najprej je potekal ekipni, nato pa še posamični del. Slovenske barve je zastopalo 11 tekmovalcev pod vodstvom selektorja Denisa Pešehonova. Slovenska ekipa je v skupinskem delu ekipnega tekmovanja dosegla tretje mesto, kar je bilo na koncu premalo, da bi se uvrstili med najboljših 8 ekip v Evropi. Iz te skupine se je v četrtfinale uvrstila Francija, ki je na koncu postala srebrna.

Igralci so nas zastopali tudi v posamičnem delu tekmovanja. Najvidnejša rezultata sta dve uvrstitvi med 32 najboljših v Evropi, kar je uspelo Žigi Podgoršku (Slovenija, BK Medvode) med posamezniki ter Manci Zupančič (Slovenija, BK Mirna) in Vesni Halič (Slovenija, BK Kungota) med dekliškimi dvojicami.

Več o tekmovanju lahko najdete na naši spletni strani BZS, podrobne rezultate prvenstva pa najdete TUKAJ in TUKAJ.

N.F., foto: Žan Križnar

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X