V Kozjem dočakali odprtje prenovljenega športnega stadiona (foto)

4. 6. 2022 10:12

9. septembra 1971 je bila svečana otvoritev šolskega športnega parka, pripoveduje kronika »200 let šole Kozje«. Projekt prenove tega, ki se je začel lansko poletje, je v teh mesecih končno dobil svoj zaključek. Prenovljeni stadion v športnem parku Kozje od sedaj nudi odlične pogoje za vadbo različnih športnih disciplin. V petek so njegovo prenovljeno podobo uradno predali namenu in odprtje proslavili s kulturnim dogodkom.

Prenova stadiona je vključevala ureditev atletske steze s štirimi programi v dolžini 400 metrov, po direktivi Atletske zveze Slovenije. Uredili so površine za skok v daljino, skok v višino s palico, met vortexa in met krogle. Zarisali so igrišče za tenis in uredili nogometno igrišče, omogočeno za igranje na višjih ligaških nivojih. Prosti čas, ki ga lahko od sedaj naprej vse generacije kvalitetno preživljajo na stadionu, so v osnovi koristne za naše zdravje, pravi županja občine Kozje, Milenca Krajnc.

Projekt, ki znaša 751.000 evrov, je bil sofinanciran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Fundacije za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji in Nogometne zveze Slovenije. Ti so skupaj sofinancirali 92.000 evrov, ostala sredstva so zagotovili v proračunu Občine Kozje.

Za nastop so poskrbele mažoretke Društva Trg Sevnica ob glasbeni spremljavi Pihalnega orkestra Senovo. Učenec OŠ Kozje, Luka Lesjak je zaigral na trobento. Ritmična gimnastika je na šoli prav tako dobila posebno mesto. Deklice, ki so nastopile, se spretnosti učijo pri Športnem društvu Fleksi. Svoje neverjetne gibalne sposobnosti je predstavila lanskoletna zmagovalka 8. sezone šova Slovenija ima talent, Tajda Korče. Ples dežnih kapljic so predstavili učenci prvega in drugega razreda OŠ Lesično. Šestošolec Žan Žlof je pokazal spretnosti na harmonikarskih tipkah, ki ga je s petjem spremljal sošolec Miha Škoberne.

Vrhunec je dogodek dosegel s štafeto učencev, ki so si štafetno palico simbolično predajali iz roke v roko. Z županjo na zadnji poziciji, so skupaj pritekli skozi slavnostni trak na ciljni črti, in tako uradno odprli novo pridobitev v Kozjem.

Danilo Kacijan, podpredsednik NZS, je ob nagovoru županji predal simbolično darilo, stekleno nogometno žogo. Duhovnik Niko Marovt je prostor blagoslovil v upanju, da bo ta vedno v uporabi.

Po uradnem delu so na stojnicah dobrote zbranim nudili lokalni ponudniki Kmetija Gorjup, Kmetija Kunej, Ekološka kmetija Kukovičičev mlin, sladoledar iz Kozjega, Vinotoč Mramor in Kozjanski park. Več o veselem dogodku v fotogaleriji.

N.O.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X