Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini namenu predali nov športni objekt z garderobami in tribuno


Občina Rogaška Slatina je zaključila izvedbo projekta »Športni center Rogaška Slatina: gradnja dodatnega objekta z garderobami in tribuno ter razširitev parkirišča.«

Ob otvoritvi je bila odigrana članska nogometna tekma za Pokal Slovenije, med domačo Rogaško in gostujočim klubom iz Krškega. Pred tekmo je bila priložnost še za krajšo slovesnost, predstavitev opravljenega dela in tudi za napoved novih investicij za razvoj nogometa.

Župan občine, mag. Branko Kidrič, je predstavil nov objekt ob glavnem nogometnem igrišču, ki ob tlorisni površini 421 m² prinaša podvojitev dosedanjih kapacitet. V spodnji etaži sta dve garderobi, namenjeni ekipam, ter ena, namenjena uradnim osebam. Vsaka garderoba vključuje lastne sanitarije. Na razpolago sta tudi prostor za rekvizite in soba, namenjen dejavnosti fizioterapevta. V zgornji etaži je tribuna z 162 sedeži in skladišče. Star in nov objekt sta med sabo povezana, skupna streha prinaša videz nedeljive, dokončane celote. Parkirišče je razširjeno, zagotovljena so parkirna mesta za dodatnih 30 osebnih vozil in 2 avtobusa. Gradnjo je izvajala družba GES iz Celja. Realizirana vrednost vseh stroškov projekta, vključno z vlaganji od začetka priprave dokumentacije leta 2017 in opremo, znaša 633.000 evrov.

Ob začetku gradnje jeseni 2019 je občina napovedala, da bo del sredstev skušala zagotoviti preko javnih razpisov Fundacije za šport in Nogometne zveze Slovenije. V obeh primerih je bila uspešna – Fundacija za šport bo za projekt prispevala 65.000 evrov, Nogometna zveza Slovenije 30.000 evrov. In ravno zgodbe pridobivanja namenskih nepovratnih sredstev so ključ do novih vsebin, ki si jih v lokalnem okolju samo z lastnimi viri ne bi mogli privoščiti – v prihodnjih mesecih bo Športni center Rogaška Slatina tako deležen še ene investicije, in sicer izvedbe projekta »Pomožno nogometno igrišče z umetno travo.« Čeprav bodo naložbe občine v razvoj slatinske nogometne infrastrukture v zadnjih desetih letih s to investicijo že krepko presegle milijon evrov, so veliko bolj od številk pomembne koristi:

  • zadostna kapaciteta garderob za vse številčnejše generacije nogometašev, zadostna kapaciteta tribune in parkirišča;
  • izboljšani pogoji za povratek članske ekipe v višji rang tekmovanja;
  • zagotovljeni pogoji za treniranje v vsakem vremenu, po nadgradnji pomožnega igrišča z umetno travo bo manj obremenjeno in manj načeto glavno igrišče;
  • izboljšani pogoji za sodelovanje med Nogometnim klubom Rogaška in lokalnim turističnim gospodarstvom, ki ob obisku nogometnih ekip na pripravah išče primerno infrastrukturo.

Otvoritvena tekma na novem objektu pripadla domačim

Ob otvoritvi se je odvil tudi 2. krog Pokala MNZ Celje med domačini in NK Krško. Tekmo so dobili Slatinčani z izidom 1:0. Ob koncu prvega polčasa je za zmago zadel Rok Romih.

NK Rogaška : NK Krško
1:0 (1:0)
45. min. – Romih (NK Rogaška)

NK Rogaška:
Vunderl, Šmigoc, Ptiček, Jurkić, Rokavec, Kmetič (od 74. Ferčec), Pavlović (od 90. Turnšek), Zdovc, Romih, Marciuš (od 90. Šef), Batarilo Ćerdić (od 72. Golob).

NK Krško:
Kramer, Petrović (od 4. Brezina), Anković (od 46. Mrvič), Brkić (od 46. Budimir), Marić, Korošec (od 46. Smiljanić), Vrdoljak (od 58. Radić), Domić, Rajačić, Ogungbe, Đurić.

foto: Občina Rogaška Slatina in Nogometni klub Rogaška Slatina