Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kulturni praznik v Podčetrtku 2017: kultura ni samo petje in recitiranje, ampak tudi prijazen pozdrav, nasmeh (foto, video)


Sinoči se je v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek odvila osrednja slovesnost ob kulturnem prazniku, ki so jo oblikovali domači ljubiteljski ustvarjalci in poustvarjalci. Ob bogatem kulturnem programu je zbrane nagovoril župan Peter Misja.

Prireditev, ki jo je tudi letos povezovala Patricija Kajba, sta z mislimi in spoznanji akademika Lojzeta Lebiča med nastopi popestrila Jan Počivalšek in Urh Drofenik.

kulturni_praznik_podcetrtek_2

Poleg Moškega pevskega zbora Olimia so nastopili še vokalistka Mateja Bobek in citrarka Jasmina Levičar, Obsoteljski slavčki z Emo in Žanom ter gostom županom Petrom Misjo, Šani – Šeni, plesalci Plesnega kluba Podčetrtek, Jože, Andrej in Aljaž Toplišek, recitator Slavko Toplišek, VS Emine in Ansambel Jug.

Župan Peter Misja: kulturni utrip v občini je zelo dober

kulturni_praznik_podcetrtek_3Župan Peter Misja je v nagovoru najprej izpostavil, da smo glede praznovanja kulturnega praznika posebneži, praznujemo ga na dan obletnice smrti Prešerna, poleg tega pa smo praznik, ki je dela prosti dan, prenesli v kar dve državi.

Pohvalil pa je tudi napore in trud, ki jih je pri organizaciji slovesnosti vložila Veronika Kajba. Slednja je na sinočnji prireditvi skušala povezati vse, ki na kakršenkoli način pomagajo k doprinosu kulture v občini.

“Kultura ni samo petje in recitiranje, ampak tudi samo življenje; prijazen pozdrav, prijazen nasmeh, prijazen odnos do človeka …” je povedal.

Nagovor, ki mu lahko v celoti prisluhnete, je Misja zaključil s Prešernovim verzom: “Dokaj dni naj živi, kar nas dobrih je ljudi!

 

Vabljeni tudi k ogledu fotografij s prireditve!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”607″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]odtenki-njive