Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek gostil EP za mlade v biljardu, Slovenec postal najmlajši prvak


Športna dvorana v Podčetrtku je v minulem tednu gostila evropsko mladinsko prvenstvo v biljardu. Tekmovalci so se pomerili v moških in ženskih kategorijah U-17, U-19 ter ekipah, rekorden dosežen pa je uspel mlademu Slovencu.

Podčetrtek, ki je v preteklem mesecu že gostil veteransko EP v judu in EP v katah, je tokrat gostil še tekmovanje v biljardu. Prvenstvo stare celine, ki se je zaključilo v sredo, je trajalo en teden, na odprtju pa je zbrane nagovoril tudi župan Občine Podčetrtek Peter Misja. Ljubljančan Maks Benko je postal evropski prvak, in sicer v disciplini desetke v konkurenci dečkov do 17 let. V finalu je s 6:5 ugnal branilca naslova Nemca Felixa Voglerja, s tem pa je postal najmlajši mladinski evropski prvak. Maks namreč šteje šele 13 let.

Izjemen slovenski uspeh v Podčetrtku je zakrožil še Maj Badovinac, ki je osvojil tretje mesto in s tem svojo prvo medaljo na tovrstnih tekmovanjih. V polfinalu ga je ugnal prav Maks, ki je poleg zlate medalje osvojil še bronasto v disciplini 14+1.

Predsednik Biljard zveze Slovenije Mitja Gradišnik je ob zgodovinskem uspehu za Slovenijo za STA povedal: “Maks je najmlajši mladinski evropski prvak v zgodovini in prav v vseh disciplinah kandidira za kolajne. Gre za redek talent, ki ga imamo. Z zmago si je priigral tudi neposredno vozovnico za mladinsko svetovno prvenstvo, ki bo oktobra v Avstriji.”

Z današnjim dnem pa se je v Podčetrtku pričelo tudi člansko tekmovanje serije eurotour, najmočnejše lige biljarda na svetu.