Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju ob občinskem prazniku podelili plaketo in pisna priznanja (foto in video)


slavnostna_seja_sentjur_2015_1

Sinoči je v Ipavčevem kulturnem centru potekala slovesnost ob prazniku občine Šentjur, na njej je župan Marko Diaci podelil letošnja občinska priznanja. Dogodek, ki so se ga udeležili številni visoki gostje, so pospremili domači glasbeniki, ansambel Sekstakord.

slavnostna_seja_sentjur_2015_2Uvodna beseda je seveda pripadla županu občine Šentjur mag. Marku Diaciju, ki je tudi tokrat v nagovoru spomnil na aktualno politično in družbeno stanje.

Za njim je na oder stopil tudi župna pobratene občine Požega Milovan Mićović in kar v slovenščini čestital ob občinskem prazniku. Sledilo je nekaj glasbe, ki so jo predstavili člani zasedbe Sekstakord, nato pa je na oder stopil župan in povabil letošnje nagrajence.

Pisna priznanja s knjižno nagrado
Župan Diaci je letos podelil kar osem pisnih priznanj učenkam in učencem šentjurskih osnovnih, srednjih in glasbene šole. Nagrade so prejeli za prizadevno učenje, katerega rezultat so odličen uspeh in prejeta priznanja, za aktivnosti v organih šole in izven nje, za prijateljski odnos do sošolcev, učiteljev in drugih občanov.

Pisna priznanja s knjižno nagrado so prejeli Aljaž Žafran iz OŠ Slivnica pri Celju, Anej Jesenek iz OŠ Dramlje, Nina Bobek iz OŠ Planina pri Sevnici, Lara Krajnc iz OŠ Hruševec, Mateja Žvegler iz OŠ Blaža Kocena Ponikva in Špela Jezovšek iz OŠ Franja Malgaja Šentjur in dijakinja Šolskega centra Šentjur Tjaša Trbovc. Na predlog Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur pa je za izjemne uspehe na mednarodnih in državnih glasbenih tekmovanjih ter za njen prispevek h glasbeni tradiciji občine priznanje prejela Ema Kačičnik .

slavnostna_seja_sentjur_2015_3

Priznanje za stolp ljubezni
Poleg zgoraj omenjenih pa je pisno priznanje letos prejelo Planinsko društvo Žusem. Za društvom je uspešno leto, najbolj zaznamovano s postavitvijo Stolpa ljubezni na vrhu Žusma. V obrazložitvi nagrade so zapisali, so pri gradnji so planinci povezali širšo skupnost v prizadevanjih, prostovoljnem delu in financiranju ter pokazali moč solidarnosti.

S Stolpom ljubezni so izjemno uspešno povezali in nadgradili turistično ponudbo lokalnega območja, ji dodali nov potencial ter s privlačno in izvirno idejo izboljšali prepoznavnost celotne občine.

slavnostna_seja_sentjur_2015_4

KK Tajfun prejel Ipavčevo plaketo
Letos je najvišje priznanje, Ipavčevo plaketo, prejel aktalni košarkarski državni prvak Košarkarski klub Tajfun. V obrazložitvi so napisali, da mu je občina plaketo podelila za dolgoletno uspešno strateško delo na področju košarke, promocijo športnega duha in vrednot ter za izjemen športni dosežek – osvojitev naslova državnih prvakov v košarki, ki je v pozitivnem vzdušju povezala lokalno skupnost ter ključno prispevala k prepoznavnosti Občine Šentjur na državnem in mednarodnem nivoju.

Letos bo namreč KK Tajfun zaigral v dveh mednarodnih tekmovanjih. Plaketo je prevzel predsednik KK Tajfun Iztok Špan.

slavnostna_seja_sentjur_2015_5

Prav vse letošnje nagrajence je na oder pospremila glasba ansambla Sekstakord, ki je s pesmimi napovedovala nagrajence. Vabljeni, da v spodnjih video posnetki prisluhnete izjavam predsednika KK Tajfun Iztoka Špana, predsednika PD Žusem Simona Mansuttija, o dosežkih in načrtih pa je spregovoril tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij.

eH

polovicka_celje_klik