Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob prazniku občine Podčetrtek podelili letošnje občinske nagrade (foto, video)


V Termah Olimia se je včeraj odvila slavnostna seja občinskega sveta občine Podčetrtek, na kateri so povzeli dogajanje v občini v preteklem letu in nagradili letošnje občinske nagrajence.

Slavnostna seja se je odvila v dvorani tamkajšnjega hotela Sotelia, udeležili pa so se je mnogi visoki gostje. Prišla je Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, mnogi župani sosednjih občin in razni drugi podjetniki ter uveljavljeni obrazi v lokalnem okolju. Ob začetku je na oder stopil župan občine Podčetrtek Peter Misja in vsem občanom čestital ob prazniku. Svoj govor je nadaljeval z naštevanjem nekaj izjemno pomembnih občinskih projektov, ki jih je občina izvedla ali pa jih še izvaja. Tukaj je potrebno poudariti nedolgo nazaj končano čistilno napravo in tamkajšnjo dovozno cesto, potem obnovo gradu Podčetrtek pa tudi prihajajoči podjetniški center v centru kraja. Pozabiti ne sme niti vseh drugih projektov, ki se izvajajo in občanom omogočajo vedno višjo kvaliteto življena. To so vse obnove cest, sanacije šol in drugi manjši projekti, ki mogoče niso bili toliko izpostavljeni.

Ob tem je župan dodal: “Naj se iskreno zahvalim vsem vam, ki odlično sodelujete z nami, ki nam dajete nek navdih, da se v občinski upravi trudimo. Naša je ena najskromnejših, saj so v njej samo štiri zaposlene. Kljub temu nam je uspelo izvesti ogromno projektov.

V občini letos pridobili štiri nove nagrajence

Tekom proslave so nagrade podelili štirim letošnjim občinskim nagrajencem. To leto je občina podelila denarno nagrado, plaketo občine, priznanje občine in priznanje župana. 

Priznanje župana je letos prejel trener juda Marjan Fabjan. Ta organizira števila tako državna, kot tudi mednarodna tekmovanja v Podčetrtku. Ob tem je s prihodom raznih judoistov iz mednarodnih voda poskrbel za dodatno promocijo Podčetrtka kot destinacijo, ki dobro poskrbi tudi za športne dogodke. Njegovo nagrado je na slavnostni seji prevzela partnerica Simona Lotrič.

Občinsko priznanje je letos prejela Stanka Alegro. Vse svoje življenje je živela na kmetiji, ki sta jo skozi čas z možem Leopoldom v celoti obnovila. Ob delu na kmetiji je Stanka tudi prostovoljka v raznih društvih. Je dolgoletna članica društva kmetic Ajda, kjer je članica odbora društva. Rada pomaga pri pripravi raznih prireditev, kjer njene dobrote dišijo daleč naokoli. Zaradi svojih spretnosti je prejela razna priznanja in kar štirikrat postala Štrudlmojstrca na prireditvi Kozjanskega jabolka.

Letošnjo denarno nagrado je prejelo Društvo upokojencev Podčetrtek, ki je eno izmed najaktivnejših društev v občini. Z zelo pestrim programom aktivnosti združuje mnogo upokojencev iz tamkajšnjih štirih krajevnih skupnosti. Ob raznih druženjih v okviru društva prirejajo še predstave za širšo javnost, s katerimi popestrijo kulturno dogajanje v občini. Že kar nekaj let nazaj so ustanovili dramsko in pevsko skupino, udejstvujejo se na izobraževalnem in športno rekreativnem področju, vsako leto pa člani odidejo na vsaj dva izleta.

Tokratno plaketo občine sta prejela zakonca Dragica in Srečko Gobec. Dragica je že 40 let aktivna gasilka, zadnjih 25 let pa je uspešno opravljala naloge predsednice PGD Pristava pri Mestinju. V tem času je bilo nabavljene ogromno opreme in gasilskih vozil, obnovljen je bil gasilski dom in odprt gasilski muzej. Aktivno je sodelovala tudi v drugih društvih in bila predsednica KD Pristava. V drugih je spodbudila delavnost, dobrosrčnost, preprostost ter pozitiven vzgled in pomoč do soljudi.

Srečko je 40 let zelo uspešno vodil Krajevno skupnost Pristava pri Mestinju, kjer bo njegov trud v kraju viden še zelo dolgo časa. Veliko dela je prostovoljno opravil sam, da bi prihranili denar, med vodenjem pa zbliževal krajane in širil pozitivno energijo. Uspešno je organiziral in dogodke, kot sta krajevni praznik in materinski dan. Deloval je tudi v drugih društvih in bil predsednik TD Pristava.

Po podelitvi smo par besed spregovorili s Srečkom, ki je poudaril, da jima podeljena plaketa veliko pomeni, saj sta z ženo v to vložila ogromno prostega časa. Dodal je, da je eno priznanje že dobil, to je pa sedaj še pika na i za njuno življenjsko delo. Zaključil je z naslednjim: “Jaz še vodim turistično, žena pa kulturno društvo, ki ju bova vodila, dokler bo dopuščalo zdravje in dokler ne najdeva pametne zamenjave. Sva pa aktivna v gasilskem in športnem društvu, tako da aktivnosti vseeno ne manjka.

Vabljeni k ogledu videa in fotografij s proslave: