Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarkarski spektakel na Ponikvi: Šentjurčani zgrešili zmago v zadnji sekundi


V 10. krogu državnega prvenstva so košarkarji Šentjurja na Ponikvi gostili vodilno ekipo prve slovenske lige, Krko iz Novega mesta. Čeprav so Šentjurčani pripravili odličen odpor, ki je še nepremagljivim Novomeščanom povzročal precej težav, so na koncu v pravi drami doživeli trpek poraz.

Šentjur : Krka 90:91 (14:27, 25:20, 19:18, 25:8, 7:8)

Šentjur: Zupan 22, Jurič 16, Durnik 15, Belko 13, Kakar 11, Benić 6, Iyiola in Čevizović 3, Lapornik 1

Šentjurski košarkarji so srečanje odprli odločno, a sledila je prevlada Novomeščanov, ki so prvo četrtino dobili za 13 točk (14:27). Sredi druge četrtine je trojka Marka Radovanovića Krki prinesla najvišjo prednost (28:43), toda tedaj je zablestel Jacob Lawrence Kakar in nekoliko omilil šentjurski zaostanek.

Šentjurčani, ki so na tekmi kar 41-krat poizkušali z metom za tri točke, so na odmor odšli z rezultatom 39:47. V drugem delu igre so morali domači nastopiti brez Luke Lapornika, ki je tik pred polčasom očitno začutil prehudo bolečino v nogi. Kljub temu so se varovanci Petra Markovinoviča povsem enakovredno kosali s favoriziranimi Novomeščani.

Pred vstopom v zadnjo četrtino so Šentjurčani še nekoliko zmanjšali zaostanek, medtem ko so gostje postajali vse bolj nervozni. Zahvaljujoč odlični predstavi najboljšega strelca tekme, Nejca Zupana, so Šentjurčani ujeli in prehiteli Krko, z minimalno prednostjo (80:79) pa so vstopili v zaključno minuto tekme.

V zadnjih dramatičnih sekundah srečanja je gostujoča zasedba povedla za 3 točke (80:83), vendar je razpoloženi Zupan s spektakularnim metom z razdalje poskrbel za nepričakovan podaljšek na Ponikvi. V podaljšani igri se je napetost le še stopnjevala.

Po košu 27-letnega Zupana 14 sekund pred koncem je kazalo na nov podaljšek, a nekoliko nespameten prekršek nad Janom Španom je Krki prinesel novo minimalno vodstvo, ki je zadostovalo za njihovo sedmo zaporedno prvenstveno zmago. Šentjurčanom se je sicer v zadnji sekundi odprla sijajna priložnost za zmago, toda polaganje iz neposredne bližine je zgrešil mladi Nick Čevizović.

Šentjurčane, ki so se v tej košarkarski bitki na Ponikvi izkazali z neverjetno srčnostjo in vztrajnostjo, naslednja preizkušnja čaka v torek, ko bodo na povratni tekmi pokalnega tekmovanja gostili Polzelo. V državnem prvenstvu pa se bodo ponovno predstavili 24. novembra, ko bodo gostovali pri ekipi LTH Castings v Škofji Loki.

Lestvico zagotavlja Sofascore