Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S slavnostne seje ob občinskem prazniku v Kozjem: “kraj se je popolnoma spremenil!”


V Občini Kozje so v petek pripravili slovesnost ob občinskem prazniku s podelitvijo občinskih priznanj za leto 2024. Dogodek je potekal v živahnem duhu praznovanja skupnosti, kulture in dosežkov posameznikov, ki so s svojim delom in prizadevanjem prispevali k bogati kulturi Kozjanskega.

Slavnostne seje občinskega sveta Kozje so se poleg številnih krajanov udeležili tudi vodilni predstavniki sosednjih občin ter predstavniki javnih ustanov. 

Po bogatem glasbenem programu in nagovoru županje Občine Kozje, Milence Krajnc, je sledila podelitev občinskih priznanj, grbov in denarnih nagrad. Podeljeni sta bili dve denarni nagradi ter bronasti, srebrni in zlati grb občine Kozje.

V svojem govoru je županja Milenca Krajnc med drugim izpostavila:

”Ponosna sem, da razvijamo projekte za vse generacije, predvsem za tiste, ki šele prihajajo. Veseli me, da smo v lanskem letu namenu predali prizidek vrtcu, ki je namenjen našim najmlajšim. Vedno imamo veliko v mislih tudi osnovnošolske generacije in vlagamo v prostore, opremo ter nadstandardne programe, saj se zelo dobro zavedamo, da je znanje tista vrednota, ki se nikoli ne razvrednoti in je tista naložba, ki nam je noben ne more vzeti.”

Letošnjo denarno nagrado za dolgoletno delo in ohranjanje ter krepitev tradicije, je prejel Moški pevski zbor Kozjanski park Kozje. 

Prejemniki prve denarne nagrade, Moški pevski zbor Kozjanski park Kozje
Prejemniki prve denarne nagrade, Moški pevski zbor Kozjanski park Kozje (Foto: Laura Plevnik)

Za svojo izjemno 45-letno zgodovino kontinuiranega delovanja je Moški pevski zbor Kozjanski park Kozje tako prejel prvo denarno nagrado. Z zavidljivo dobro voljo, vztrajnostjo in uglašenostjo so pevci skozi leta prispevali k ohranjanju in razvoju glasbene kulture v Kozjem. Posebej je bil poudarjen njihov prispevek k organizaciji tradicionalne revije pevskih zborov v Kozjem, ter njihova sposobnost ohranjanja pevske kondicije za nastope na različnih prireditvah.

Drugo denarno nagrado je prejel Mešani pevski zbor Vinea Kozje.

Mešani pevski zbor Vinea Kozje
Prejemniki druge denarne nagrade, Mešani pevski zbor Vinea Kozje (Foto: Laura Plevnik)

Mešani pevski zbor Vinea Kozje, ki je vstopil v enajsto leto delovanja, je bil nagrajen za svojo predanost in kakovost v petju. Zbor, ki združuje 32 pevcev in pevk iz Kozjega ter širše okolice, je z izvajanjem ljudskih pesmi, umetnih skladb in priredb popevk navdušil občinstvo na številnih prireditvah. Njihovi uspehi na regijskih in mednarodnih tekmovanjih so potrditev njihovega talenta in prizadevanja za kakovostno petje.

Bronasti grb za promocijo divje hrane je prejela Karmen Gajšek.

Prejemnica bronastega grba, Karmen Gajšek
Prejemnica bronastega grba, Karmen Gajšek (Vir foto: spletna stran Bohinj.si )

Znana nabiralka, zeliščarka in avtorica, je prejela bronasti grb za svoje delo na področju divjih zelišč in kulinarike. Njeno zanimanje za zeliščarstvo je preraslo v strast, ki jo je vodila do uspešne organizacije 2. slovenskega divjega festivala – Festivala divje hrane 2023. S svojim znanjem in entuziazmom je prispevala k promociji divje hrane ter poudarila pomen ohranjanja naravne dediščine Kozjanskega. Nagrado je v imenu Karmen Gajšek prevzel njen partner Boštjan Jančič.

Srebrni grb za humanitarno delo so podelili Jožici Plevnik.

Prejemnica srebrnega grba, Jožica Plevnik
Prejemnica srebrnega grba, Jožica Plevnik (Foto: Laura Plevnik)

Dolgoletna članica Krajevne organizacije Rdečega križa Buče je prejela srebrni grb za svojo neomajno voljo in trud v pomoči potrebnim. Njena humanitarna dejavnost, ki se je raztezala skozi več kot dve desetletji, je pustila globok pečat v skupnosti, saj je vedno bila pripravljena pomagati tistim v stiski.

Zlati grb občine Kozje pa je šel letos v roke Janku Rajglu.

Prejemnik zlatega grba, Janko Rajgl
Prejemnik zlatega grba, Janko Rajgl (Foto: Laura Plevnik)

Janko Rajgl, ustanovitelj podjetja Rajmax, je prejel zlati grb za svoje izjemne podjetniške dosežke in prispevek k gospodarskemu razvoju občine Kozje. Z jasno začrtanimi cilji, vsestransko angažiranostjo in družbeno odgovornim odnosom je Janko Rajgl postal vzor in motivacija za vse tiste, ki se odločajo za podjetniško pot.

”Vesel sem in ponosen, da lokalna skupnost prepoznava naše delo in zna to ceniti ter med drugim tudi nagraditi. Te nagrade so dokaz, da delamo dobro, po drugi strani pa tudi izziv in spodbuda za v bodoče, da bomo delali dobro še naprej,” je povedal Rajgl.

Župan Občine Podčetrtek, Peter Misja
Župan Občine Podčetrtek, Peter Misja (foto: Laura Plevnik)

Navzoče pa je nagovoril tudi župan sosednje Občine Podčetrtek, Peter Misja, ki je poudaril, da se je vseh šest občin, ki so nastale iz nekdanje skupne občine Šmarje pri Jelšah, v vseh teh tridesetih letih odlično razvijale.” Kozjansko je postalo prepoznavno, občina Kozje pa je skozi vsa ta leta izredno napredovala, posebno v zadnjih letih se je tukaj veliko postorilo,” je prepričan Misja. Kraj se je po njegovih besedah popolnoma spremenil, prišli so novi infrastrukturni objekti, obnovljene šole, prihaja nov dom starejših in še marsikaj. “Prav gotovo je bilo vloženega veliko truda, in lahko rečemo, da je ta trud tudi bogato poplačan,” je še sosedom polaskal župan Podčetrtka.

Dogajanje na slavnostni seji si oglejte v spodnji fotogaleriji.