Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 9. 10. 2017 (alkohol, nadlegovanje na prireditvi, zaposlovanje na črno,…)


Dogodki, ki so jih policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali med 2. 10. 2017 in 8. 10. 2017

DVA UDELEŽENCA V PROMETU VOZILA MOČNO POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so v navedenem obdobju na območju Stranja in na območju kozjanskega v cestnem prometu kontrolirali voznika, katera sta vozila močno pod vplivom alkohola. Voznikoma sta bili zaradi prekrška začasno odvzeti njuni vozniški dovoljenji, zaradi prekrškov pa se bosta morala zagovarjati pred sodiščem.

TRI PROMETNE NESREČE Z MANJŠO MATERIALNO ŠKODO

Policisti so v navedenem časovnem terminu obravnavali tri prometne nesreče z manjšo
materialno škodo, povzročitelja kar dveh prometnih nesreč pa sta s kraja odpeljala, ne da bi
soudeleženim nudila svoje podatke. Vzroka za nastanek prometnih nesreč sta bila prekratka
varnostna razdalja in nepravilen premik. Prvo omenjenemu povzročitelju je bil zaradi prekratke
varnostne razdalje izdan plačilni nalog, za drugima dvema povzročiteljema pa policisti še
poizvedujejo.

ZAPOSLOVANJE NA ČRNO (3.10.2017)

Policisti so tega dne skupaj s policijsko postajo za izravnalne ukrepe opravili nadzor v zvezi zaposlovanja in dela tujcev na črno. Pri tem je bilo pri preverjanju okoliščin dela tujcev v enem izmed podjetij na območju kozjanskega ugotovljeno, da pet državljanov Srbije opravljajo delo brez ustreznih dovoljenj. Tujcem je bila izrečena globa, po vseh zbranih obvestilih zoper odgovorno osebo pravne osebe sledi kazenska ovadba.

NA PRIREDITVI NADLEGOVAL OBISKOVALCE (7.10.2017)

Dne 7.10.2017 so bili policisti obveščeni o tem, da neznani moški na prireditvi na območju kozjanskega nadleguje ženske in ostale obiskovalce. Policisti so na kraju samem zbrali obvestila pri čemer je bilo ugotovljeno, da je kršitelj s svojim dejanjem pri oškodovanki povzročil ogroženost in vznemirjenost, prav tako je vznemirjenost povzročil še pri drugih obiskovalcih prireditve. Kršitelju je bil zaradi prekrška izdan plačilni nalog.

PADEL Z DELOVNEGA LOVILNEGA ODRA

Ob 16.18 uri istega dne so bili policisti obveščeni o dogodku v Babni Reki, kjer je pri delu s strehe vikenda padla oseba in se pri tem telesno poškodovala. Policisti so opravili ogled kraja in zbrali prva obvestila pri tem pa ugotovili, da sta pri obnovi strehe starejšega objekta z delovnega lovilnega odra padli dve osebi. Eden izmed njiju se je pri tem huje telesno poškodoval, drugi pa pri padcu telesnih poškodb ni zadobil. Policisti o okoliščinah dogajanja še poizvedujejo, po vseh zbranih obvestilih bo o tem obveščeno pristojno tožilstvo.

Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje – višji policijski inšpektor II

pivo-fest-osn