Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 15. 6. 2020 (problematična občanka, nasilje v družini,…)


POROČILO ZA JAVNOST OD 8. 6. 2020 DO 15 6. 2020

VOZIL PREHITRO IN POD VPLIVOM ALKOHOLA

9. 6. 2020 v popoldanskem času so policisti v naselju Bistrica ob Sotli ustavili in kontrolirali voznika vozila, ki je skozi naselje vozil s hitrostjo 75 km/h. V postopku mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,80 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Izdan mu je bil plačilni nalog, prav tako pa so na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

POLNE ROKE DELA Z OBČANKO, KI JE PODAJALA LAŽNE PRIJAVE, KRŠILA JRM, VOZILA KOLO POD VPLIVOM ALKOHOLA….

10. 6. 2020 v jutranjih urah je na RECO poklicala občanka iz Šmarja ter prijavila, da je njen mož nasilen do nje. Policisti so na kraju ugotovili, da ji mož ni pustil uživati alkoholnih pijač, saj je bila partnerka že možno pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega se je občanka razjezila ter zoper moža podala lažno prijavo. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Istega dne okoli 11.00 ure, je prej navedena občanka ponovno poklicala na OKC ter ponovno prijavila moža, da nad njo izvaja nasilje. Tudi tokrat so na kraj odšli policisti, ki so ugotovili, da je občanka še vedno želela uživati alkoholne pijače, katerih pa ji mož ni dovolil. V času postopka je občanka vpila in se metala po tleh. Zakonitih ukazov policistov ni upoštevala, zaradi česar so bila zoper njo uporabljena prisilna sredstva in ji je bilo odrejeno pridržanje. Zaradi več prekrškov ji je ponovno bil izdan plačilni nalog.

13. 6. 2020 okoli 6.00 ure, so bili obveščeni, da je izven naselja Šmarje pri Jelšah, s kolesom padla že prej omenjena občanka. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ta zaradi vožnje po levi strani vozišča ter pod vplivom alkohola (0.90 mg/l alkohola v izdihanem zraku), izgubila oblast nad kolesom ter posledično z njim trčila v robnik, nakar je padla po vozišču. Zaradi več prekrškov, ji je bil izdan plačilni nalog.

Tega dne okoli 11.00 ure, pa je navedena oseba ponovno poklicala na OKC ter podala prijavo zoper sostanovalca. Ponovno so na kraj odšli policisti ter ugotovili, da je bila občanka močno pod vplivom alkohola in je še nameravala naprej uživati le tega. To ji je preprečil sostanovalec, katerega je nato občanka po glavi udarila z loncem. Na kraju kršiteljica ni upoštevala ukaza policista in je vpila, zaradi česar ji je zaradi več storjenih prekrškov, ponovno bil izdan plačilni nalog.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

11. 6. 2020 v večernem času so v kraju Podplat ustavili in kontrolirali voznika kombiniranega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Zoper navedenega je bil na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PPREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

14. 6. 2020 v dopoldanskem času so v kraju Babna gora, obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Kršitelju je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja in bo zoper njega na Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

VOZIL BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

14. 6. 2020 ob 20.40 uri, so v kraju Sladka gora ustavili voznika osebnega vozila, kateri je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pod vplivom alkohola. Vozilo mu je bilo zaseženo. Zoper kršitelja je bil na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.