Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 29. 6. 2020 (kazenska ovadba zoper voznika, ki je povozil gosi)


POROČILO ZA JAVNOST OD 22.06.2020 DO 28.06.2020

NAKLEPNO POVOŽENJE GOSI

PP Šmarje pri Jelšah so bili dne 22.06.2020 obveščeni, da je na območju Kozjanskega, voznik osebnega vozila namerno povozil gosi, ki so hodile ob robu vozišča (o dogodku smo poročali TUKAJ). Z zbranimi obvestili ter opravljenim ogledom so policisti na kraju ugotovili, da je voznik vozila naklepno z le-tem zapeljal ter povozil gosi ob vozišču. Zaradi suma storitve KD Mučenja živali, bodo zoper znanega storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

ZASEG VOZILA

Dne 23.06.2020 so policisti v cestnem prometu ustavili voznika kmetijskega traktorja. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, posledično česar mu je bil kmetijski traktor zasežen. O usodi traktorja ter storjenega prekrška bo odločalo sodišče, kamor so zoper kršitelja podali obdolžilni predlog.

PROMETNI NEZGODI

Dne 23.06.2020 so bili obveščeni iz ZD Šmarje pri Jelšah, da so na poti na kraj prometne nesreče na območju Podčetrtka, kjer je ena oseba telesno poškodovana. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v nezgodi samoudeležena kolesarka, ki je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča s kolesom padla po vozišču ter se pri tem lahko telesno poškodovala. Za prekršek  je bil kolesarki izdan plačilni nalog.

Prav tako je bila PP Šmarje pri Jelšah dne 24.06.2020 obveščena, da se je v Imenem prevrgel »viličarist«. Policisti so na kraju ugotovili, da je v prometni nesreči udeležen voznik viličarja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti z viličarjem sunkovito zavil ter se posledično z le-tem prevrnil. Vozniku je bila na kraju nudena zdravniška pomoč, sicer pa je zadobil lahke telesne poškodbe. Za kršitev mu je bil izdani plačilni nalog.

GA UGRIZNIL PES    

PP Šmarje pri Jelšah je bila dne 25.06.2020 obveščena od kolesarja, da ga je na območju Šmarja pri Jelšah na vozišču ugriznil pes. Na kraju je bilo z zbranimi obvestili ugotovljeno, da je pes, ki ni imel zagotovljenega fizičnega varstva iz bližnjega naslova pritekel na cesto ter ugriznil kolesarja v levo nogo. Zaradi kršitve določb po Zakonu o zaščiti živali, zoper skrbnika živali sledi hitri postopek z izdajo odločbe prekrškovnega organa. Prav tako so o ugrizu psa obveščali pristojno veterinarsko upravo.

VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA IN PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE 

26.06.2020 so policisti PP Šmarje pri Jelšah v cestnem prometu ustavili voznika osebnega avtomobila, katerega preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.80 mg/l alkohola. Ker si je oseba na kraju zagotovila prevoz, ji pridržanje po določbah ZPRCP ni bilo odrejeno. Vozniku je bilo v skladu  z členom 113/a Zakona o prekrških odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljna vožnja. O usodi vozniškega dovoljenja in za storjen prekršek bo odločalo sodišče v Celju.

Prav tako so policisti dne 28.06.2020 pri redni kontroli v cestnem prometu ustavili in kontrolirali voznika tovornega vozila, katerega rezultat alkotesta je pokazal 0.63 mg/l alkohola. Ker si voznik ni zagotovil prevoza je bilo zoper le-tega odrejeno pridržanje do iztreznitve. Kršitelju je bilo odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, zaradi prekrška pa se bo moral zagovarjati pred sodnikom za prekrške.