Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obsotelje in Kozjansko na največjem svetovnem turističnem sejmu na berlinski turistični borzi


berlinska_turisticna_borza_1Obsotelje in Kozjansko se je letos predstavilo na berlinski turistični borzi, ki velja za največji svetovni sejem turističnih poslov ter informacij in je tudi tokrat privabil okrog deset tisoč razstavljavcev iz več kot 180 držav. Razvojna agencija Kozjansko je na sejmu sodelovala v okviru slovensko-hrvaškega partnerstva v čezmejnem projektu RIDE & BIKE.

Razstavni prostori so v prvih treh dneh sejma, ko je le-ta odprt za strokovno in poslovno javnost postregli z veliko koristnih informacij o trendih v turizmu in bili odlična priložnost za srečanje poslovnih partnerjev.

Skupna slovenska stojnica je obiskovalce navduševala s ponudbo aktivnih počitnic, saj je tematika zdravih voda in aktivnega oddiha pisana na kožo nemškemu turistu. Partnerji projekta Ride & Bike, med njimi poleg Razvojne agencije Sotla tudi Razvojna agencija Kozjansko, so sejem izkoristili za predstavitev svoje turistične ponudbe in preživljanja prostega časa.

berlinska_turisticna_borza_2
Stojnico je obiskal tudi minister Počivalšek.

 

Ideja projekta Ride & Bike je spodbuditi razvoj selektivnih oblik turizma (predvsem konjeništvo in kolesarstvo) v čezmejni destinaciji in temelji na načelu, da s sodelovanjem lahko še popestrimo ponudbo na trgu in ponudimo več, kar je pripeljalo do odločitve za skupno prestavitev na sejmu.

Ko se je sejem za dva dni odprl tudi za splošno javnost, je bila za obiskovalce to čudovita možnost, da odkrijejo cel svet, med drugim tudi Obsotelje in Kozjansko, v nekaj urah.