Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

ITB Berlin: Podčetrtek in Rogaška Slatina med najboljšimi v Evropi


Te dni v Berlinu poteka ena izmed največjih turističnih borza na svetu ITB Berlin. Tudi tokrat imata na njej vidno vlogo destinaciji Podčetrtek in Rogaška Slatina, ki sta tudi nosilki prestižnega turističnega znaka Slovenia Green Destination Gold (Zlata zelena destinacija).

peter-misja-ekipa
Peter Misja s priznanjem

Podčetrtek in Rogaška Slatina sta včeraj na eni izmed najpomembnejših turističnih borz na svetu ITB Berlin prejeli priznanje za uvrstitev med 25 najboljših destinacij v Evropi na področju odgovornega turizma. Priznanji sta v imenu obeh destinacij prevzela župana obeh občin, Peter Misja in Branko Kidrič. Med 25 finalistov so se od slovenskih krajev uvrstili še Komen, Idrija in Koper.

Priznanje je, tako kot vsako leto, podelila neprofitna organizacija trajnostnega turizma Green Destinationski je na podlagi ocene mednarodne žirije nekaterim destinacijam z znakom Slovenia Green podelila laskava priznanja najboljših na področju trajnostnih praks v okviru priznanj Sustainable Top 100 Destinations.

Poleg zgoraj omenjenih sta priznanje prejela tudi Ljubljana, kot zmagovalka v kategoriji mest Best in Cities z najboljšo trajnostno prakso Borzo lokalnih živil in Bled za drugo mesto v kategoriji Best in Europe.

Že lani je Slovenija, ki sta jo zastopala Podčetrtek in Ljubljana, do takrat edini slovenski destinaciji, ki sta se lahko pohvalili z znakom Slovenia Green Destination Gold (Zlata zelena destinacija), osvojila zlato priznanje za najbolj trajnostno destinacijo v Evropi in hkrati postala ena od šestih najboljših trajnostnih destinacij na svetu.

foto: STO in Peter Misja