Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S festivalom vokalnih skupin “A Sutla si teće” do še večje povezanosti Obsotelja in Hrvaškega Zagorja


festival_sutla_1Minuli teden je na kmečkem turizmu Šumak v Miljani potekala novinarska konferenca o prvem festivalu vokalnih skupin z naslovom »A Sutla si teče«, v čast prijateljstvu, druženju in ohranjanju pevske tradicije na obeh straneh Sotle, ki se bo odvil zadnjo junijsko nedeljo v Zagorskih selih.

Festival je predstavil organizacijski odbor, ki ga sestavljajo (na slovenski strani) župan Podčetrtka Peter Misja in direktor Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli Kozje, GIZ Boštjan Misja ter (na hrvaški strani) načelnik Zagorskih Sel Željko Kodrnja, Milan Kladnički iz Turističnega združenja Kumrovec, Desinič, Zagorska Sela, Stjepan Regvat, Branko Greblički, Rajko Suhadolčan, Fanika in Ivan Šumak ter Danijela Maček.

Zagorska sela in Podčetrtek bosta tako vsako drugo leto gostila festival, za katerega že pred prvim napovedujejo, da bo postal tradicionalen. Za organizatorje so izbrali Turistično združenje področja Kumrovec Desinič, Zagorska Sela, Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje, GIZ in KUD Đuro Orlič iz Zagorskih Sel. O sami ideji festivala in njegovi izvedbi so člani organizacijskega odbora spregovorili na novinarski konferenci.

Boštjan Misja in Milan Kladnički sta predstavila sam potek in nastopajoče. Glasbenika Rajko Suhadolčan in Branko Gleblički, znan pod imenom Ventek, sta predstavila, kako so izbirali nastopajoče, ob tem pa izpostavila, da želijo s festivalom promovirati popularne pesmi hrvaškega Zagorja in Obsotelja ter ohranjati tradicijo petja, ki je na obeh straneh Sotle zelo zakoreninjena.

Vse skupaj vabijo, da se udeležite prvega festivala, ki bo potekal zadnjo nedeljo v juniju v Zagorskih selih. Nastopili bodo: Vokalna skupina Osti jarej iz Podčetrtka, vokalna skupina Vitis iz Rogaške Slatine, kvintet Il divji iz Šmarje, MoPZ Terme Olimia Podčetrtek, MePZ Bistrica ob Sotli, MePZ Vinea Kozje, klapa Bistrica, moška vokalna skupina Krapina, klapa Kmeti in ženska vokalna skupina Kirjales.

 Vir in foto: OKO