Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Član slatinskega boks kluba odličen na mednarodnem turnirju v Zagrebu


Minuli vikend se je član slatinskega Boks kluba Legionar Mark Šepic udeležil boks turnirja 12. Zagreb open, kjer si je priboril odlično uvrstitev.

Mark je boksal med kadeti do 57 kg. Žreb mu je določil zahtevne nasprotnike. Že v četrtfinalu je boksal z najboljšim Hrvatom Markotom Pralasom, ki se mu je dobro upiral, vendar je Mark zaradi boljše pripravljenosti zanesljivo zmagal in se odpravil v polfinale. Tam ga je čakal Slovak Zelenak Tobias, ki za slovenskega boksarja ni predstavljal večjih težav, saj je zanesljivo dobil vse serije in se uvrstil v finale.

Vir foto: Boks Klub Legionar

V finalu ga je čakal še en Slovak, ki je bil tretji na lanskem Evropskem prvenstvu. S trenerjem je Mark pred dvobojem sestavil taktiko, katero je tekom borbe oddelal odlično. Prvo serijo je tesno izgubil, drugo zanesljivo dobil pri vseh sodnikih. Odločala je še zadnja, katero so sodniki dosodili Slovaku. Kot je zapisal trener Aleš Šurbek, so z rezultatom lahko zadovolji, saj je mlad boksar v zadnjem času pokazal velik napredek, ki mu bo brez dvoma koristil na svetovnem prvenstvu.

Naslednji teden Šepica čaka še zadnja preizkušnja v Srbiji, nato pa se konec novembra odpravijo v Armenijo, kjer bo v Jerevanu svetovno prvenstvo. Kot je zapisal trener, je Mark prav tako dober nastop prikazal na Švedskem prejšnji vikend, ko je bil v finalu očitno boljši od boksarja iz Walesa, vendar so sodniki videli drugače. Tam sta zmagala tudi Dejan Stakić, Srb, ki živi v Londonu in boksa za slatinski klub, ter Gal Šepic.

Vir foto: Boks Klub Legionar